Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, UEFA'nın A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Merih Demiral ile ilgili başlattığı soruşturmaya tepki gösterdi.

        Öztürk, yazılı açıklamasında, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya ile oynadığı müsabakada Demiral'ın attığı gol sonrası sevincini paylaşırken bozkurt işareti yaptığını anımsattı.

        UEFA'nın daha sabahında Merih Demiral için soruşturma başlatmasının asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Öztürk, "UEFA, tarafsızlığını muhafaza etmesi gereken uluslararası kuruluştur. Bozkurt bir siyasi sembol olmayıp, Türk milletinin milli sembolüdür. Kimsenin sevincimizi kursağımızda koymasına, milli gururu yaşamamıza engel olmasına izin vermeyiz." ifadelerini kullandı.

        Öztürk, Demiral'ın yalnız olmadığını ve 85 milyonluk Türkiye ile 250 milyonluk Türk dünyasının yanında olduğunu belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa