Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Taze ekmekler için ipuçları: Ekmeklerin küflenmesini bu yöntemlerle engelleyin!
        • 1

          Sabah kahvaltılarının ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan ekmek, ne yazık ki hızla küflenebilir. Ekmeklerinizin ömrünü uzatmak ve onları daha uzun süre taze tutmak için uygulayabileceğiniz pratik yöntemler var. Ekmeklerinizin küflenmesini engellemek için alabileceğiniz basit önlemleri keşfedin!

        • 2

          1. EKMEKLERİNİZİ DONDURUN

          Öncelikle ekmekleri porsiyonlara ya da dilimlere ayırın. Donmuş bir ekmeği kesmek kolay olmayacağından onları öncesinden dilimler halinde depolamak mantıklı olacaktır.

        • 3

          Ekmek dilimlerini yağlı kağıt ya da alüminyum folyoyla sarmak somunun nemini korumasına yardım eder ve don yanığını önler. Yumuşak ekmeklerde, birbirine yapışmasını engellemek için dilimlerin arasına yağlı kağıt koyabilirsiniz.

        • 4

          Ardından ekmeğinizi buzdolabı poşetine kaldırın. Her dilim aldığınızda buzdolabı poşetini içerideki havayı mümkün olduğunda çıkaracak şekilde katlayıp kapatın. Böylece somun altı aya kadar taze kalır.

        • 5

          2. KURU BİR SAKLAMA ALANI OLUŞTURUN

          Ekmeklik almak öncelikli bir çözüm olabilir. Ekmekliği serin bir yere küf oluşumunu çabuklaştırabilecek ısıtıcılardan uzağa koyun. Küf sporları oksijende yaşadıklarından sporların çoğalmasını önlemek için ekmeklik hava geçirmek olmalıdır.

        • 6

          Aynı zamanda ekmeğe ıslak ellerle dokunmaktan kaçının ve etrafında gözle görülür halde ıslaklık olan bir somunu asla ağzı kapalı torbaya koymayın. Bu nem, oda sıcaklığında bırakıldığında küf oluşumunu hızlandırır.

        • 7

          Aynı zamanda ekmeği buzdolabında saklamaktan da kaçınmak önemlidir. Buzdolabının ısı aralığı küf oluşumunu engellemeye yardımcı olabilir ama ekmeğin de çok daha hızlı bayatlamasına yol açar.

        • 8

          3. DAHA UZUN ÖMÜRLÜ BİR EKMEK YAPMAK

          Tarifinize ekşi mayayı dahil edin. Ekşi maya, ekmeğini asidikliğini arttırarak küfü ve bayatlamayı engeller.

        • 9

          Daha yoğu bir ekmek türü de size yardımcı olabilir. Çıtır kabuklu yoğun bir somun daha yavaş küflenecektir. Hamura daha fazla un katmak yoğunluğu arttırır.

        • 10

          Doğal koruyuculardan da ekmeğinize eklemeyi ihmal etmeyin. Lesitin ya da askorbik asit gibi doğal koruyucular hamurun nemini korumasına yardımcı olurken maya ve küf sayısını azaltır. Sarımsak, tarçın, bal ya da karanfil gibi içerikler de küfe karşı doğal bir mücadele sağlayabilir ama ekmeğinize aroma katması da kaçınılmazdır.

          Kaynak: WikiHow

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa