Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Osmaniye'de yıkım için 11 katlı binanın üzerine 10 tonluk vinç çıkardılar! - En son haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Osmaniye'de ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı için 10 tonluk iş makinesi, vinçle 11 katlı binanın üzerine çıkarıldı.

        İHA'nın haberine göre Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de, Esenevler Mahallesi'nde bulunan 3 bloktan oluşan 11 katlı Çağlar Sitesi'nin A bloğunun kontrollü yıkımı için 10 tonluk iş makinesi vinç yardımıyla binanın üzerine çıkarıldı.

        Hasarlı binanın çevresinde bulunan hasarsız binaların yıkımdan zarar görmemesi için iş makinesi vinç yardımıyla 11 katlı binanın en üst katına çıkarıldı. Yıkım en üst kattan aşağı olacak şekilde yapılmaya başladı.

        REKLAM

        25 yıllık kepçe operatörü olduğunu ve daha öncede böyle yıkımlar yaptığını söyleyen Turan Çolakkadı, "Bu zamana kadarda bu şekilde 5-6 tane bina yıktık. Bu binaya yıkıma çıktık bir problem olmadığı için çıktık kolonlarda bir patlak yok. Çalıştığımız makine 10 tonluk, bina 11 katlı, yukardan aşağı yıkarak ineceğiz. Makasla da yıkabiliriz ama yanlarda ev olduğu için giremediğimiz için bu yöntemi kullandık" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa