Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Resim Hayatın 'Birikim'i

        Ursula-Yusuf Katipoğlu çiftinin ‘Birikim ‘adlı sergisi ile 6 Ekim Cumartesi günüGaleri Diani açıyor. Sergi, yolları Türkiye’de 38 yıl önce kesişen iki sanatçının sanatta ve yaşamda birlikteliklerindeki birikimlerinden oluşuyor.

        "Renk benim için her şeydir" diyen Ursula Katipoğlu, sanatsal dilinin tuvale aktarımında her zaman için öncelikle renklerle düşünüp, sonrasında renklerin uyum ahenk ve zıtlığını, açık koyu dengelerini kurup formlarını ona göre yerleştirdiğini belirtiyor. İstanbul’da yaşadığı otuz yılı aşan zaman diliminden sonra şehrin kentsel değişim olgusuna, farklı bir açıdan bakıyor. Şehrin her bir yöresini kaplayan gökdelenlere hafif bir hayranlık duyarak bir tür anıtsal heykel tadında şehir manzaraları yapıyor.

        Yusuf Katipoğlu ise, "Her resmim benim için taze bir nefes, ses, koku ve dokulu olmalıdır" diyecek kadar heyecanla bir tabloya başlıyor. Her ne kadar "Resimde ve yaşamımda meselem sadelik üzerine kurulmuştur" dese de hayallerinin define avcısı olduğundan tuvalini, aradığı defineyi bulana kadar kazırcasına işliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa