Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa - Galatasaray maçının yazar yorumları - Kasımpaşa Haberleri
        • 1

          İBRAHİM YILDIZ: Süper Lig’in üçüncü haftasını da puanla kapatan Kasımpaşa’da değişim meyvelerini vermeye başladı. Galatasaray’dan bir puan alan, hatta galibiyeti kaçıran Lacivert-Beyazlılar takım olarak istekli ve güçlü bir oyun sergiledi.

        • 2

          Teknik direktör Cihat Aslan, dersini iyi çalışmış. Ekibiyle rakipleri Galatasaray’ı doğru analiz etmişler. Savunmadan çıkışla oyun kurmalarını öngörerek, taktiklerini bu yönde geliştirmişlerdi. Kenarları özellikle Yusuf’un bulunduğu hattı verimli kullandılar. Yusuf, hızı ve kontrollü oyunu ile takımın itici gücü. İki golde de büyük payı vardı. Bir de kaçırdığı pozisyonu göz önüne aldığımızda görevini başarıyla yaptı.

        • 3

          Galatasaray gibi güçlü, kadro derinliği olan bir takım karşısında 2-0 dan maçı çevirmek, hatta galibiyeti kaçırmak öyle kolay bir iş değil. Bu nedenle Lacivert-Beyazlıları kutlamak gerekir. Bu oyun anlayışı ile ligin en istikrarlı ve tehlikeli takımı olacaklarını söyleyebiliriz.

        • 4

          AHMET ÇAKAR: Kasımpaşa ilk yarının sonunda 2-1'i bulup umutlandı, ikinci yarıda da son derece ezik oynayan Galatasaray, Taylan'ın rakibine ikram ettiği topla da golü yiyiverdi. Kerem, Türkiye'nin en iyi yerlilerinden hiç lafım yok. Yeni alınan Rumenler de büyük yıldız olmasalar bile yetenekli oyuncular. Ama ne Berkan ne Taylan bu takımın direkt oyuncuları olamazlar. Fizikleri iyi olduğu sürece sahada dururlar ama biraz düşüş olduğunda sırıtıveriyorlar.

        • 5

          Fırat Aydınus, zaman zaman iyi şeyler yaptı ama oyun başında Kasımpaşalı oyuncunun kaval kemiğine vurulmuş bir taban var. Cezasız kaldı... Ayrıca bence Luyindama'nın Yusuf'a yaptığı hareket penaltı. Burada da maalesef VAR daveti olmadı.

        • 6

          GÜNTEKİN ONAY: İkinci yarıda oyunun kontrolünü eline geçiren Kasımpaşa, Galatasaray’ı baskı altına aldı. Muslera’nın kurtarışları ve hatalı final pasları ev sahibinin beraberlik golünü bulmasını engellerken Taylan Antalyalı’nın kritik yerde yaptığı top kaybı sarı kırmızılı ekibe pahalıya mal oldu. 2-0’dan sonra Kasımpaşa aynı cesaret ve istekle Galatasaray’ın üzerine gitse, maçı kazanma şansı hiç de az değildi.

        • 7

          Galatasaray bu orta sahayla rakiplere zor baskı yapar ve dün olduğu gibi oyunun kontrolünü eline geçirmekte zorlanır. Ayrıca geriden oyun kurma konusunda da sorunlar çok net ortada.

        • 8

          ŞANSAL BÜYÜKA: Morutan tamamdır… Kepçe gibi sol ayağı var… Topa iyi hükmediyor… Futbol aklı iyi… Morutan ilk golü Cicaldau’ya attırırken sol ayağının hünerini kullandı… İkinci golde, asiste dönen o şiddetli şutu sağ ayağından çıktı… Demek ki, sağı-solu belli değil… İyi adam oldun mu, öyle “uyum süreci, ilk maçı” falan hikaye… Mal kendini belli ediyor…

        • 9

          Van Aanholt’un aklı hücumda… Adamın savunma ile uzaktan - yakından ilgisi yok… Kasımpaşa, maden bulmuş gibi her atağını Van Aanholt‘un koruduğu kanattan yaptı… Kasımpaşa caddelerinde yürüseler bu kadar rahat edemezlerdi… O kadar rahat gidip geldiler…

        • 10

          Kasımpaşa, elini - kolunu sallayarak geldiği Galatasaray kalesinde, son pasları becerebilse, çok daha fazla gol bulması kaçınılmazdı…

        • 11

          BÜLENT TİMURLENK: Luyindama iki hatayla sinyali verdi ardından Taylan'ın kaptırdığı aslında hatanın büyüğünün topu göbekte pres yiyeceği belli arkadaşı Taylan'a atan Muslera'da olduğu gol geldi…

        • 12

          Galatasaray'ın Cicaldau ve Morutan ile kalitesini yükselttiği ortada ama futbol bir balans oyunu... İlk yarıda Kasımpaşa, rakip ceza alanında 19 kez topla buluşmuştu. 33 ile maçı bitirirken, 17 hücumla Galatasaray'a şu uyarıyı yaptılar: Öndeki 5'linizin yükünü arkadaki 5'li taşımaz, taşımıyor… Terim'in savunma-hücum dengesini bulması gerekiyor.

        • 13

          OSMAN ŞENHER: Berkan gerçekten iyi mücadele edip, çok koşuyor ama verdiği pasların çoğu yerini bulmuyor. Kendini geliştirmesi lazım. Van Aanholt çok başarısızdı, kötü günündeydi. Boey’de de Avrupa maçının yorgunluğu vardı. Nelsson’un ise daha tam olarak hazır olmadığını düşünüyorum. Sonuçta çok farklı kazanacağı bir maçta Galatasaray puan kaybetti.

        • 14

          Kasımpaşa’ya gelince... Cihat hoca takımına gayet yürekli, rakibinden çekinmeden iyi futbol oynatıyor. Ve galip gelecek pozisyonlar da yakaladılar. Maçın hakemi Fırat Aydınus’u ise alkışlıyorum.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa