Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Kasımpaşa Beşiktaş MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Paşa ezdi geçti! - Beşiktaş Haberleri

        Süper Lig'in flaş ekibi Kasımpaşa, 17. haftada konuk ettiği Beşiktaş'ı 4-1 yendi! Bu sezon Avrupa Kupalarını hedefleyen Mustafa Denizli yönetimindeki Paşa bu sonucun ardından 29 puana yükseldi.

        Son 4 resmi maçını kazanamayan Beşiktaş ise 26 puanda kaldı.Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor ile 0-0 berabere kaldıktan sonra UEFA Avrupa Ligi'nde Malmö'ye 1-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, Trabzonspor mücadelesini ise 2-2 eşitlikle tamamladı.

        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... KASIMPAŞA - BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        BEŞİKTAŞ'IN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

        2. dakikada Ljajic'in kullandığı serbest vuruşta kaleci direk dibinde topu kurtardı, dönen topu Dorukhan Toköz tamamlayarak filelere gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır VAR incelemesinin ardından gol öncesinde elle oynama olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

        SADİKU'DAN HARİKA GOL

        11. dakikada Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Beşiktaş savunmasında Gökhan Gönül'ün uzaklaştırmak istediği top kısa düşerek Sadiku'nun önünde kaldı, Kasımpaşalı futbolcunun şık vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0. Öte yandan Loret Sadiku, Kasımpaşa formasıyla Süper Lig kariyerindeki ilk golü Beşiktaş'a attı.

        KARİUS GOLE İZİN VERMEDİ

        16. dakikada Kasımpaşa gole yaklaştı. Kaleci Ramazan Köse'nin atışında Necip Uysal topu ıskaladı. Sol kanatta topla buluşan Trezeguet çaprazdan ceza sahasına girerek şutunu çekti, Karius gole izin vermedi.

        REKLAM

        PAŞA'NIN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

        19. dakikada Kasımpaşa ikinci kez gol sevinci yaşadı. Sağ kanattan gelen ortaya arka direkte yükselen Diagne kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi, VAR incelemesinin ardından gol geçerli sayılmadı. Golden önce Pavelka'nın rakibine faul yaptığı belirtildi.

        29. dakikada Babel soldan çizgiye inerek topu dışarı çevirdi, Lens'in ceza sahası girişinden şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

        40. dakikada Trezeguet'in uzaktan şutunda Karius topu kornere çeldi.

        DİAGNE SAHNEYE ÇIKTI!

        45. dakikada Kasımpaşa skoru 2-0 yaptı. Sağ kanattan gelişen atakta Koita, Trezeguet ile paslaşarak ceza sahasına girdi ve topu içeri çevirdi, meşin yuvarlak Karius'tan sekerek tekrar Koita'nın önünde kaldı. Karius'tan dönen topu Koita kafayla, Diagne'ye bıraktı, Kasımpaşalı oyuncu rahat bir şekilde topu filelere gönderdi: 2-0

        BEŞİKTAŞ FARKI 1'E İNDİRDİ

        REKLAM

        52. dakikada Beşiktaş, Mustafa Pektemek'in golü ile maçta farkı bire indirdi. Lens'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Mustafa Pektemek'in altıpas içinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Ramazan Köse'nin yanından ağlarla buluştu.

        DİAGNE SKORU 3-1'E GETİRDİ

        74. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Fatih Aksoy'un Mbaye Diagne'ye ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Cüneyt Çakır VAR sistemi uyarısıyla pozisyonu inceleyerek beyaz noktayı işaret etti.

        Penaltı vuruşunu gole çeviren Diagne skoru 3-1'e getirdi. Senegalli yıldız bu sezonki 20. golüne imza attı.

        SON SÖZÜ PAVELKA SÖYLEDİ

        Maçın sonsözünü ise 83. dakikada attığı golle Pavelka söyledi!Sağ kanatta topla buluşan Loret Sadiku hızla ilerleyerek son çizgiye inmeden topu içeri gönderdi. Bu pasa hareketlenen David Pavelka'nın ceza sahası önünde hafif sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda meşin yuvarlak Loris Karius'un sağından uzak köşede ağlarla buluştu.

        Stat: Recep Tayyip Erdoğan

        Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

        Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Ben Youssef, Veysel Sarı, Veigneau, Josue Sa (Dk. 76 Tarkan Serbest), Sadiku, Pavelka (Dk. 87 Hakan Demir), Koita (Dk. 63 Eduok), Trezeguet, Diagne

        Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Vida, Medel, Hutchinson (Dk. 82 Güven Yalçın), Dorukhan Toköz (Dk. 5 Babel), Lens, Ljajic, Adriano (Dk. 45+2 Fatih Aksoy), Mustafa Pektemek

        Goller: Dk. 11 Sadiku, Dk. 45 ve 75 (Penaltıdan) Diagne, Dk. 83 Pavelka (Kasımpaşa), Dk. 52 Mustafa Pektemek (Beşiktaş)

        Sarı kart: Dk. 19 Diagne, Dk. 21 Pavelka, Dk. 81 Eduok (Kasımpaşa), Dk. 42 Adriano, Dk. 45+2 Vida, Dk. 74 Fatih Aksoy (Beşiktaş)

        DETAYLAR

        > Üst üste üçüncü kez puan kaybı yaşadı

        Beşiktaş, Süper Lig'de üst üste üçüncü kez puan kaybı yaşadı. Geride kalan iki haftada Aytemiz Alanyaspor (0-0) ve Trabzonspor (2-2) maçlarını berabere kapatan siyah-beyazlı takım, Kasımpaşa'ya ise 4-1 yenildi. Beşiktaş, son 3 haftada 7 puan yitirdi.

        > Resmi maçlardaki galibiyet hasreti uzuyor

        Beşiktaş'ın resmi maçlardaki galibiyet hasreti ise 4 maça çıktı. Süper Lig'de yaptığı 3 maçta iki beraberlik ve bir yenilgi alan siyah-beyazlılar, Avrupa'daki bir mücadeleyi ise mağlubiyetle tamamladı.

        > 5 sezon sonra ağır yenilgi

        Siyah-beyazlı takım, 5 sezon sonra ağır bir yenilgi aldı. Süper Lig'in 2012-2013 sezonunda deplasmanda Akhisarspor'a 4-1 yenilen Beşiktaş, 5 yıllık aranın ardından Kasımpaşa'ya aynı skorla mağlup oldu.

        > Kasımpaşa karşısında puan kayıpları sürüyor

        Beşiktaş, Süper Lig'de Kasımpaşa karşısında yine istediğini elde edemedi. Siyah-beyazlı takım, rakibiyle yaptığı ile yaptığı son 7 maçta beşinci kez puan kaybı yaşadı.Bu süreçte rakibine 3 kez mağlup olan Beşiktaş, 2 maçı berabere tamamladı. Siyah-beyazlılar, söz konusu karşılaşmalarda iki kez kazanabildi.

        > Siyah-beyazlı taraftarlardan yönetime tepki

        Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının 3-1 geriye düşmesinin ardından yönetim aleyhine tezahüratta bulundu. Taraftarlar, "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı. Siyah-beyazlılar, maçın ardından futbolculara da tepki gösterdi.

        >Maçta 3 VAR kararı

        Maçta hakem Cüneyt Çakır, atılan iki golü VAR kararıyla iptal etti.Çakır, Dorukhan'ın golünün yanı sıra Kasımpaşalı oyuncu Diagne'nin 19. dakikadaki golünü de görüntülerden bir kez daha değerlendirdi. Çakır, lacivert-beyazlı oyuncunun rakibine faul yaptığı gerekçesiyle bu golü de geçerli saymadı.

        Cüneyt Çakır, 73. dakikada ise VAR sonrası Kasımpaşa lehine penaltı kararı verdi. Lacivert-beyazlı takımın hücumunda ceza alanı içinde Fatih Aksoy'un müdahalesiyle Diagne yerde kaldı. Çakır, pozisyonu izledikten sonra penaltı noktasını gösterdi.

        > Kasımpaşa, ligde üç maç sonra kazandı

        Kasımpaşa, Beşiktaş'ı mağlup ederek Süper Lig'de 3 hafta sonra galibiyet elde etti.Ligin 14. haftasında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan lacivert-beyazlılar, sonrasındaki maçlarda Kayserispor'a 3-0 ve Atiker Konyaspor'a 3-2 yenilmişti.

        > Evinde Beşiktaş'a yine yenilmedi

        Kasımpaşa, Süper Lig'de Beşiktaş ile evinde yaptığı son 4 maçta mağlup olmadı. Lacivert-beyazlı takım, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki son 4 maçta Beşiktaş'a karşı 3 galibiyet ve bir beraberlik aldı. 2015-2016 ve 2016-2017'deki karşılaşmaları aynı sonuçla 2-1 kazanan Kasımpaşa, bu sezon ise 4-1 galip geldi. Lacivert-beyazlı takım, geçen sezonki müsabakayı ise 2-2 tamamlandı.Kasımpaşa, Süper Lig'in yarısını 9 galibiyet, 2 yenilgi ve 6 yenilgi sonunda 29 puanla tamamladı.

        > Diagne cezalı

        Kasımpaşa'da Diagne, 19. dakikada VAR kararıyla iptal edilen gol sonrası yaptığı sevinç nedeniyle sarı kart gördü. Golü iptal edilen Diagne, gördüğü sarı kartla da cezalı duruma düştü.Beşiktaş karşısında biri penaltıdan olmak üzere fileleri iki kez havalandıran Diagne, ilk yarı sonunda 20 gole ulaştı.

        Harita
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa