Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Bülent Yavuz: Kasımpaşa artık kolay kolay mağlup olmaz - Kasımpaşa Haberleri

        "Kasımpaşa, Tayyip Erdoğan Stadı'nda Beşiktaş'a sahayı adetadar etti.. Maçın başında sonuna kadar oyuna istediği gibiyön veren Paşalılar, 4 golle de adeta sükse yaptılar. Bu Kasımpaşa artık kolay kolay mağlup olmaz. Ligin sonunda şampiyon olursa kimse şaşırmasın.

        Maçın önemli yıldızlarından biriyle hakemlerdi. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, VAR uygulamasının ne kadar doğru ve bir o kadar da adaletli bir şekilde uygulandığını cümle aleme gösterdi. VAR'da Barış Şimşek var. Barış Şimşek, yıllardır Cüneyt Çakır'ın Avrupa'daki ve dünyadakibütün maçlarında yanı başındagörev alıyor. Birbirlerini o kadar çok iyi tanıyorlar ki bu maç o birlikteliğinde önemli bir göstergesiydi.

        REKLAM

        2. dakikada Beşiktaş'ın attığı gol VAR tarafından iptal edildi. Gol öncesinde Lens net bir şekilde eliyle oynuyordu. Bu birinci VAR uygulamasıydı.

        İkinci VAR uygulamasında Kasımpaşa bir gol kaydetti ve Diagne maske takarak golü bile kutladı. Ama VAR devreye girerek, gol öncesinde Pavelka'nın faul yaptığına hükmetti, dolayısıyla da golü de iptal ettirdi. Bu VAR uygulamasından önce Diagne sarı kart görmüştü. Bu kart VAR protokolüne göre geri alınamaz. Haliyle futbolcunun bu konudaki tabii ki itirazları yaptı ama bu yanlıştı.

        Ve gelelim 3. VAR uygulamasına... Genç Fatih Aksoy'un net bir şekilde rakibinin yüzüne vurarakve sonrasında üzerine abanarak yere düşürülmesine VAR inceleme başlattı. Hakem Çakır, VAR'a başvuruekrana baktı ve kararını düzelterek penaltıya hükmetti. Şimdi soru şu; hangi Cüneyt Çakır kibirliydi? Hani Cüneyt Çakır VAR'ı takmazdı? Hani VAR'daki hakemler Cüneyt'ten korkardı? Ne oldu şimdi, bunu söyleyenler yazanlar acaba şimdi ne düşünüyorlar?

        VAR protokolünegöre; gösterilen sarı ve kırmızı kartlar, ancak bu bir bariz gol şansının engellenmesi veya umut vadeden bir atağın kesilmesi sonucunda gösterildiyse uygulamadan sonra geri alınabiliyor. Bu haller dışındaki bütün gösterilen kartlar geri alınamıyorve geçerli sayılıyor."

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa