Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bu besinler kas kütlesini artırıyor! İşte vücuttaki kas kütlesini artıran süper besinler...
        • 1

          Kas kütlesini artırmak sadece spor yapan insanlar için değil, her yaştan bireyler için önem taşımakta. Vücut içerisindeki kasların geliştirilmesi, kilo vermek, daha enerjik olmak, daha sıkı görünmenin yanı sıra aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürmeye de yardımcı olur.

          KAS KÜTLESİNİN ARTMASININ ÖNEMİ NEDİR?

          -Kaslarımız, biz hareket halinde değilken bile enerji harcar, bu nedenle aktif bir mekanizma olduğu için, kas kütlesini artırmak kilo yönetimi bakımından da yararlı.

          -Kaslar sağlıklı bir vücut görüntüsü için vücudun daha sıkı ve diri durmasını sağlar.

          -Kan şekerinin yönetilmesine yardımcı olur.

          -Kaslar eklemlerimizi destekler ve ağrıların azalmasına yardımcı olur.

          -Zamanla yaş aldıkça kas kütlemiz ve gücümüz azalır bu nedenle doğru vakitte yapılan kas kütlesi gücümüzü korumamızda yardımcı olur.

          KAS YAPAN BESİNLER

        • 2

          KİNOA

          Protein bakımından yüksek olan kalorisi düşük bir besin. İçerisinde bulunan enzim 9 temel amino asidini içerir. Kaslar için eksiksiz bir protein kaynağı olan kinoa oldukça faydalı bir besin olarak kabul görür.

        • 3

          ISPANAK

          Ispanak, "Temel Reis" çizgi filminden de hatırlayacağınız gibi gerçekten kas yapıcı etkiye sahip bir besin. İçerisinde bulunan phytoecdysteroidsin enzimi kasların %20 oranında büyümesini sağlar.

        • 4

          ANANAS

          Ananas içerisinde bromelein adında bir enzim bulundurur. Bu enzim proteinlerin hızlı bir şekilde sindirilmesine yardımcı olarak kaslara geçisini hızlandırır.

        • 5

          HAYVANSAL GIDALAR

          Hayvansal gıdalar arasında kırmızı et, tavuk göğüsü, balık kas yapımını güçlendirici etkiye sahiptir. Bir porsiyon tavuk göğüsünde yaklaşık olarak 30 ile 100 gram arasında protein bulunur. Balıklar ise Omega-3 bakımından zengin yiyecekler oldukları için sporcular ve uzmanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir.

        • 6

          SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

          Süt peynir altı suyu ve kazein olmak üzere iki ayrı yüksek kalitede proteine sahip. Peynir altı suyu vücut içerisinde proteini amino asitlerine ayırarak kan dolaşımına aktarır. Kas yapımını güçlendiren önemli süt ürünleri arasında ise süzme peynir, yoğurt ve kefir yer alır.

        • 7

          MERCİMEK

          Baklagillerden olan mercimek yüksek proteinli gıdalardan birisi. Öyle ki protein oranı neredeyse etle eş değerdir. Vejeteryanların ve veganların sıklıkla tercih ettiği besinlerden birisi olan mercimek, vitamin açısından da elverişli bir gıdadır.

        • 8

          MUZ

          Muz özellikle kas ağrılarına iyi gelen besinler arasında da yer alır. Sporcuların sıklıkla tercih ettiği meyve vücutta proteini uzun süre tutabiliyor.

        • 9

          SOYA FASULYESİ

          Soya fasulyesi özellikle vegan ve vejeteryanların tercih edebileceği yüksek protenli gıdalardan birisi. Yarım fincan kadar pişmiş soya fasulyesi 14 gram protein içerir.

        • 10

          YUMURTA

          Özellikle yumurtanın beyazı, kasların yapı taşı olan elzem proteini içerir. Yumurtanın beyazını tüketen sporcular, sadece beyaz kısmından 7 gram protein kazanarak kas gelişiminde ciddi oranda destek toplarlar.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa