Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Kar manzaraları... Anadolu bembeyaz! Doğu Anadolu'da kar etkili oluyor: Varto'da kara halaylı karşılama! - Güncel haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kuraklık ve barajlardaki su oranının dip yapmasının ardından beklenen kar nihayet geldi. Anadolu, beyaz elbisesini sabah saatlerinden itibaren giymeye başladı. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş ve Tunceli'de kar yağışı etkili oluyor.

        KAR KÜREME ÇALIŞMASINA BAŞLANDI

        Erzurum'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini artıran kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırım ve yollarda kar küreme çalışması başlattı.

        KARS KALESİ'NDE HATIRA FOTOĞRAFI

        Kars’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürürdü. Kar yağışıyla birlikte vatandaşlarda kendilerini sokağa attı. Kars Kalesi’nin olduğu bölgeye gelen vatandaşlar, burada hem kar altında yürüdü hem de bol bol fotoğraf çekildi.

        REKLAM

        KASIMDA BEKLEDİLER OCAKTA YAĞDI

        Kış mevsiminin en sert geçtiği illerin başında gelen Ağrı’da , her yıl Kasım ayında başlayan ancak Ocak ayında olunmasına rağmen bir türlü yağmayan kar, sabah saatlerinde kenti etkisi altına altı. Karın yağmasıyla beyaza bürünen kentte kış mevsimi yaşanmaya başlandı.

        SOĞUĞUN ARDINDAN KAR GELDİ

        Ardahan'da soğuk hava yerini kara bıraktı. Kentte özellikle yüksek kesimlerde kar etkisini gösterdi. Yetkililer, kar yağışının ulaşımı aksatacak kadar yoğun olmadığını bildirdi.

        YAĞAN KARA HALAYLI KARŞILAMA

        Muş'un Varto ilçesinde yağan mevsimin karı ile birlikte hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü. Vatandaşlar kar yağışı ile birlikte küçükbaş ve büyük baş hayvanlarını ahırlara almaya başladı. Kar yağışı etkisini ufak ufak sürdürmeye devam ediyor.

        TUNCELİ'NDE KAR KALINLIĞI 10 SANTİM OLDU

        Tunceli ve ilçelerinde sabahın erken saatlerinde kar başladı. Şehir merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaştı.

        Tunceli Belediyesi ekipleri, sokak ve caddelerde kaldırımları temizlerken, İl Özel İdaresi ekipleri de kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

         Meteoroloji saat verdi! Türkiye'nin beklediği kar geliyor!
        Meteoroloji saat verdi! Türkiye'nin beklediği kar geliyor! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa