Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kıbrıs'ta bir barış anlaşmasına imza atılacaksa, bir anlaşmaya hep birlikte razı olacaksak, bu mutlak surette karşılıklı olarak egemenliklerin tanımasıyla olacaktır." dedi.

        Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen Tatar, beraberindekilerle 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Kapıçam Şehir Mezarlığı'nı ziyaret etti.

        Tatar, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan depremin "asrın felaketi" olarak nitelendirildiğine işaret ederek, hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

        Böyle bir acının yeniden yaşanmaması için dua ettiklerini belirten Tatar, bundan sonraki süreçte yapılaşmanın fay hatları dikkate alınarak düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

        Depremden sonra Kahramanmaraş'a geldiğini ve Kıbrıs Türk halkı adına taziyelerini ilettiğini kaydeden Tatar, birinci yılında da Kıbrıs'ta düzenlenen törende kayıpları anarak ana vatanın acısını paylaştıklarını anlattı.

        Bugün de 104 yıl önce Kahramanmaraş'ta verilen mücadeleyi anmak üzere kentte bulunduğunu dile getiren Tatar, şöyle konuştu:

        "Kahramanmaraş halkıyla ortak tarihimiz ve geçmişimiz vardır. Büyük milletin evlatları olarak sizler Fransızlara karşı, biz orada İngilizlere ve Rum-Yunan ikilisine karşı büyük mücadeleler verdik. Şu anda Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olarak orada bir bakıma serhat bekçileri olarak, daha güvenilir bir gelecek için, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendi güvenliği için çalışıyoruz. Çünkü KKTC, Türkiye'ye sadece 60 kilometre uzaklıktadır. Ama Yunanistan 1000 kilometre uzaklıktadır. AB'nin merkezi 2000 kilometre uzaklıktadır. Bizim şu anda yürütmekte olduğumuz siyaset, egemen eşitlik ve eşit uluslar. Evet Kıbrıs'ta bir barış anlaşmasına imza atılacaksa, bir anlaşmaya hep birlikte razı olacaksak, bu mutlak surette karşılıklı olarak egemenliklerin tanımasıyla olacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kahramanmaraş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kahramanmaraş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kahramanmaraş İlçeleri
        Tüm Kahramanmaraş Haberleri
         Kahramanmaraş

        Kahramanmaraş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa