Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Jane Fonda: Endişelenecek onlarca yılım yok! - Dünyadan magazin haberleri
        • 1

          Oscar ödüllü oyuncu ve aktivist Jane Fonda, geçtiğimiz hafta kansere yakalandığını duyurmuştu. Fonda, Non Hodgkin Lenfoma yani bir tür kan kanseri olduğunu açıklamıştı.

        • 2

          Yakalandığı kanser türünün tedavi edilebilir olduğunu belirten ünlü yıldız, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

        • 3

          "BİRÇOK KİŞİ BU HASTALIKTAN İYİLEŞTİĞİNİ YAZDI"

          Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan 84 yaşındaki oyuncu, "Geçen haftadan bu yana bana yazan birçok kişi bu tür bir kanser nedeniyle tedavi gördüklerini ve onlarca yıldır artık hastalıktan tamamen kurtulmuş olduklarını açıkladı" ifadelerini kullandı. Fonda, ayrıca "Yakında 85 yaşında olacağım ve önümde endişelenmemi gerektiren onlarca yıl yok." dedi.

        • 4

          "YILLARDIR OLDUĞUMDAN DAHA GÜÇLÜ HİSSEDİYORUM"

          Şu sanki durumunu özetleyen Fonda, üç hafta içinde başlayacak olan ilk kemoterapi süreci öncesi kendini iyi hissettiğini açıkladı. Doktorunun önerilerine uyduğunu ifade eden Fonda, blog için hazırladığı yazıda "Bugün, ilk kemoterapinin üç hafta öncesindeyim. Size söylemeliyim ki kendimi yıllardır olduğundan çok daha güçlü hissediyorum" satırlarına da yer verdi.

        • 5

          "DOKTORUM HAREKET ETMEMİ ÖNERDİ"

          Ünlü oyuncu, daha sonra satırlarını şöyle sürdürdü:

          Doktorum bana kemoterapinin yarattığı yorgunlukla mücadele etmenin en iyi yolunun hareket etmek olduğunu söyledi. Yürümek. Ve ben yürüyorum. Hava iyice ısınmadan önce erken saatlerde kalkıp yürüyorum. Ayrıca egzersiz de yapıyorum. Ünlü yıldız, Youtube kanalında da elinde ağırlıklar ve bir pilates topu yardımıyla egzersiz yaparken çekilen bir videosunu da paylaştı.

        • 6

          DAHA ÖNCE DE GÖĞÜS KANSERİNİ YENDİ

          Jane Fonda, bunun kanserle ilk karşılaşması olmadığının da altını çizdi. Daha önce göğüs kanserine yakalandığını anlatan Fonda, iki memesini de aldırdığını ve iyileştiğini hatırlattı. Yıldız, bu kez de hastalığı yeneceğini belirtti.

        • 7

          SAĞLIK SİGORTASI KONUSUNA YİNE DEĞİNDİ

          Bu arada Fonda, kanserin kendisini bazı konularda kararlı bir şekilde mücadele etmeye yönelttiğini de satırlarına ekledi. Jane Fonda, hastalığını ilk duyurduğunda sahip olduğu sağlık sigortası sayesinde kaliteli bir tedavi alacağını ama ABD'de sigortasız birçok kişinin bu olanaktan yoksun olduğunu belirtmişti. Yıldız, bu konudaki faaliyetlerini sürdüreceğini yazdı.

        • 8

          ÇEVRE SORUNLARINA DEĞİNDİ

          Jane Fonda, hastalığının onu çevre kirliliğiyle mücadele konusunda daha kararlı bir hale getirdiğini de anlattı ve özellikle de fosil yakıtların insanlar üzerindeki ölümcül etkisi üzerinde durdu. Fonda, fosil yakıtlar nedeniyle birçok insanın kanser başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaştığını vurguladı. Ünlü isim, satırlarını "Bir araya gelip bu ölümcül korelasyonu sona erdirmenin bir yolunu bulmalıyız" diye sürdürdü.

        • 9

          KANSERİ "BİR ÖĞRETMEN" OLARAK TANIMLAMIŞTI

          Daha önce yaptığı açıklamada kanseri "bir öğretmen" olarak tanımlayan Fonda, hastalığın kendisine verdiği derslere dikkat ettiğini de ifade etmişti.

        • 10

          "KURTULMA ŞANSIM YÜZDE 80"

          Jane Fonda, yakalandığı kanserden kurtulup, hayatta kalma oranının yüzde 80 olduğunu dile getirmişti.

          Fotoğraflar: Splash News, Instagram.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa