Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hollanda'nın Kral Günü dolayısıyla İzmir'de resepsiyon düzenlendi.

        Hollanda'nın İzmir Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş'in ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen resepsiyonda konuşan Hollanda Krallığı Ankara Büyükelçiliği Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt, Hollanda Kralı Willem Alexander'in doğum günü olan Hollanda'nın ulusal günü dolayısıyla program düzenlendiğini söyledi.

        Türkiye ve Hollanda'nın birçok açıdan yakın ortak olduğunu ifade eden Lintvelt, "İki ülke arasında ticaret, yüzyıllar öncesine dayanıyor. Günümüzde Türkiye'de 3 binin üzerinde Hollandalı firma faaliyet gösteriyor. Hollanda burada doğrudan yabancı yatırımcı olmaktan gurur duyuyor. Hollanda'da yarım milyondan fazla Türk yaşıyor. Ülkelerimiz arasında siyasi ve güvenlik konularında güçlü bir işbirliğimiz var." diye konuştu.

        Hollanda ile Türkiye arasındaki bağların giderek güçlendiğini görmekten memnun olduğunu belirten Lintvelt, "İkili ticaret ve yatırımlar her yıl artıyor. Belediye, ticaret odası, üniversiteler, ticaret borsası ile olan iyi işbirliğinden dolayı minnettarız." dedi.

        Lintvelt, Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluğun sonsuza kadar sürmesi temennisinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa