Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, kadın muhtarlar ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

        AK Parti İzmir İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Çankırı, partisinin kadın kollarınca Karşıyaka Vilayetler Evi'nde düzenlenen Kadın Muhtarlar ve Meclis Üyeleri Buluşması'na katıldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankırı, kadın temsilinin yeterli düzeyde olmadığı yerel yönetim sisteminde, yerel demokrasinin ve demokratikleşmenin tam anlamıyla sağlanamayacağını belirtti.

        AK Parti dönemine kadar siyasi pozisyonlarda kadınların temsil oranının yalnızca yüzde 4,5 seviyelerinde olduğunu kaydeden Çankırı, şu anda ise TBMM'de 54 kadın milletvekiliyle temsil oranının yüzde 17,2'ye ulaştığını ifade etti.

        AK Parti Kadın Kollarının 5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütü olduğunu vurgulayan Çankırı, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Kadınlarımızın varlığı, partimizin taşıyıcı kolonu, lokomotifi niteliğindedir. Kadınların eğitimli, bilinçli ve güçlü olduğu oranda ailelerin de güçleneceğine inanıyoruz. Aslolan kadın ve erkeğin, karşılıklı sevgi ve saygı içinde birlikte bir yaşam inşa etmesidir. Birbiri üzerindeki hakkı gözetmesidir. Güçlü aileler, toplumumuzu adeta demirden bir kale gibi koruyacaktır. Ailenin güçlü olduğu toplumlar, yıkıcı tehditlerden kolay kolay etkilenmez. Kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta sağlanması adına reform niteliğinde iyileştirmeler yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tüm kadınlarımız adına şükranlarımı sunuyorum."

        Milli iradenin sembolü olarak gördükleri muhtarların yetkilerini güçlendirmeye, özlük haklarını genişletmeye özel önem verdiklerini kaydeden Çankırı, şöyle dedi:

        "Sadece valiliklerimizin, kaymakamlıklarımızın, belediyelerimizin kapısını değil Cumhurbaşkanlığımızın kapısını da muhtarlarımıza ardına kadar açan isim Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2015 yılından bugüne ülkenin dört bir köşesinden 38 bin muhtarla 52 ayrı buluşma gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Muhtarlar Daire Başkanlığının yanı sıra illerde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirledik. Muhtarlarımızdan gelen talep doğrultusunda, 29 Ekim tarihini Muhtarlar Günü olarak ülkemizde ilan ettik."

        Çankırı, muhtarların özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi noktasında SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesinden, maaşların asgari ücret seviyesine çekilmesine kadar pek çok adım attıklarını da sözlerine ekledi.

        Programa AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ve AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa