Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Ege Serbest Bölgesinde Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyelerinin katılımıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği düzenlendi.

        Serbest bölge içindeki ESBAŞ Restoran'da düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapan Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş (ESBAŞ) Üst Yöneticisi Faruk Güler, ESBAŞ olarak Kovid-19 salgını sürecinde büyümelerini sürdürdüklerini belirtti.

        2022'de de bölge ticaretinin yüzde 12,5 büyüyerek 5,3 milyar dolara ulaştığını aktaran Güler, bölge ihracatının ithalatı karşılama oranının da yüzde 160'a ulaştığına işaret etti.

        Gelecek yıl dünya ticaretinde daralma ve ekonomilerde resesyon beklentilerinin bulunduğunu, bundan Türkiye'nin de etkileneceğini kaydeden Güler, bu beklentiye rağmen bölge olarak yeni yılda yüzde 11 civarında bir büyüme öngördüklerini bildirdi.

        Yatırımını yaptıkları Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin de açılmaya gün saydığını kaydeden Güler, toplam 4 serbest bölgeye ulaşan İzmir'in katma değeri yüksek ürünlerle ülke ekonomisine çok daha fazla değer katacağını aktardı.

        EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ise gazeteciliğin zor günlerden geçtiğini, çalışma koşulları ve basın özgürlüğü alanında gelişim beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa