Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yunanistan'ın Attika bölgesindeki Vyronas'ın Belediye Başkanı Grigoris Katopodis ve Kesariani'nin Belediye Başkanı Christos Voscopoulos ile "Dostluk ve İşbirliği Beyanı"na imza attı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde, Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık da yer aldı.

        Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada, Yunanistan'dan gelen belediye başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Ülkeler arasındaki gerginliğin arttığı zamanlarda barış girişimlerinin daha önemli olduğunu düşündüğünü belirten Soyer, şunları kaydetti:

        "Barış için mücadele etmek her zaman değerlidir. Gerginlik arttığı zaman bu daha da önemlidir. Bu nedenle toplantı için Bülent Tanık’a ve arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Bu beyanname, ilişkileri geliştirmek için çok değerli. İki belediye başkanına de çok teşekkür ediyorum. Daha iyi bir gelecek için beraber çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

        Konuk belediye başkanları Katopodis ve Voscopoulos da imzalanan "Dostluk ve İş Birliği Beyanı" için Soyer'e teşekkür ederek hediye verdi.

        "Dostluk ve İşbirliği Beyanı"nın toplumlar arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi, iki ülke vatandaşlarının ve şehirlerin sosyal aktörlerinin çok yönlü iletişiminin teşvik edilmesi ve Akdeniz'de barış köprüleri inşa edilmesini amaçladığı belirtildi.

        Diğer yandan tören öncesinde Uluslararası Örgütler ve Küreselleşme Gözlemevi (PADOP) Başkanı Panos Trigazis'e Ege Barış ve İletişim Derneği tarafından "Barışa Ömür Boyu Emek Ödülü" verildi. Ödüle bu yıl Soyer'in de layık görüldüğü, ödülünün ilerleyen günlerde takdim edileceği bildirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa