Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Burak Sertbaş, bu yıl 1 milyar 300 milyon dolarlık ihracat hedeflediklerini söyledi.

        Sertbaş, Ege İhracatçı Birliklerinde düzenlediği basın toplantısında 2023 yılını değerlendirdi, 2024 yılı beklentilerini paylaştı.

        EHKİB için 2023'ün zor bir yıl olduğunu ifade eden Sertbaş, önceki yıla göre yüzde 9'luk azalmayla 1 milyar 340 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

        Sertbaş, azalışın ana ihraç pazarları Avrupa'daki durgunluk, Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı belirsizlik, finansmana erişim, maliyet artışı sıkıntısı gibi nedenlerden kaynaklandığını kaydederek, 2024'ün de kolay bir yıl olmayacağını söyledi.

        AB'deki resesyonun etkisi nedeniyle talep yetersizliğinin sürdüğünü aktaran Sertbaş, talebin düşük kalmasının üretimi de olumsuz etkilediğini anlattı.

        Sertbaş, sektörde işlerin yolunda gitmesi halinde yılın son çeyreğinde toparlanma beklediklerini ifade ederek, 2024 yılı ihracat hedeflerinin 1 milyar 300 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa