Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de İktisat Kongresi'nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında "Zaferden İktisadi Bağımsızlığa 100. Yıl Gezici Sergisi" açılacak.

        Valilikten yapılan açıklamaya göre, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) iş birliğiyle İzmir'in kurtuluşu ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin iktisadi temellerinin atıldığı İzmir İktisat Kongresi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla gezici bir müze-sergi düzenlenecek.

        Sergi ile kentin ve İzmir İktisat Kongresi'nin Cumhuriyet tarihi içerisindeki yeri ve önemine ilişkin farkındalığı artırmak, dezavantajlı bölgelerdeki yurttaşlara erişebilmek, tarihsel gerçeklerin dijital araçlar ve sanatsal öğelerle zenginleştirilerek ziyaretçilere aktarılması hedefleniyor.

        Bu kapsamda, gezici müze-sergi olarak dönüştürülen otobüs, 6-9 Ekim tarihlerinde Kemalpaşa'da yolculuğuna başlayacak. 7'si kırsal mahalle olmak üzere 25 merkezi ziyaret edecek sergi için 3 Mart'ta Konak'ta kapanış töreni yapılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa