Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta yeni sezona şampiyonluk iddiasıyla başlamaya hazırlanan Altınordu, futbol camiasının göstereceği performansı en çok merak ettiği takımlardan birini oluşturdu.

        Sözleşmesi biten 12 oyuncusuyla yollarını ayıran İzmir ekibi, dış transferde pek çok futbolseverin tanımadığı 5 gurbetçi isimle el sıkıştı. Bu 5 transferi de Almanya'da alt liglerde forma giyen futbolcular arasından seçen kırmızı-lacivertliler, 3 gurbetçi transferi daha gerçekleştirmeyi hedefliyor.

        Şimdiye kadar dış transferde Hüseyin Bulut, Bahattin Karahan, Emre Aydınel, Ali Çırak ve Yusuf Örnek'le el sıkışan Altınordu'da geçen sezon kadroda yer alan İlkan Sever ve Keni Uzun Var ile birlikte takımdaki gurbetçi oyuncusu 7'ye ulaştı. Yapılacak 3 takviyeyle birlikte kadrodaki toplam gurbetçi sayısı 10'a yükselecek. 1'inci Lig'de mücadele ettiği 9 sezonda bir kez bile yabancı futbolcu oynatmayan Altınordu, ilk kez kadrosunun neredeyse yarısını gurbetçilerden oluşturacak.

        ALTYAPI İLE AVRUPA HAYALİ RAFA KALKTI

        Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın yıllar önce belirttiği tümü altyapı patentli kadroyla Avrupa kupalarında mücadele etme hayali bir türlü gerçekleşmedi. Kuruluşunun 100'üncü yılında Avrupa'da oynamayı hedeflerken geçen sezon 2'nci Lig'de küme düşmekten kurtulan İzmir ekibinde altyapı patentli gençler bekleneni veremeyince gözden çıkarıldı. Altyapıdan yetişen 8 oyuncuyla yollar ayrıldı.

        Oyuncu satışı gerçekleşmemesi ve kulüp gelirlerinin düşmesi üzerine Başkan Özkan maliyeti düşük gurbetçilerle altyapı oyuncularının harmanlandığı bir kadro kurulmasına karar verdi. "Bu toprakların çocuklarına güvenmeye ve hayatımı onlara adamaya devam edeceğim" sözleriyle dikkat çeken Başkan Özkan kulübün gelirlerini artırmak için yeniden 1'inci Lig'e yükselmeleri gerektiğini vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa