Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'PARTİYİBÖLEN KİMSEYİ BİR DAHA BU PARTİNİN KAPISINDAN SOKMAM'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Buca ilçesinde düzenlenen 'İttifak Buluşması'na katıldı. Buluşmaya, CHP Buca Belediye başkan adayı Görkem Duman, il milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları katıldı. Buluşmada konuşan Özel, "Parti'nin ilk genel başkanı, kurucu genel başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu partinin bayrağı belli, adı belli, logosu belli, Buca’daki adayı belli; Görkem Duman. Birileri, aday adayı olacak, sonra parti bir aday belirleyecek, ‘Küstüm oynamıyorum’ diyecek. Atatürk'ün partisini bırakıp başka partiye gidecek. Ondan sonra 'Ben de CHP'deyim gerekirse geri döneyim' diyecek. AK Parti tehlikesi varken partinin gidip oylarını bölüp, ondan sonra ‘Kazanırsam dönerim’ düşüncesi eskidendi. Atatürk'ün partisini bırakan, karşısına geçen ve AK Parti'ye seçim kazandırmak için umut olan, partiyi bölen kimseyi bir daha bu partinin kapısından içeri sokmam. Cumhuriyet Halk Partisi kimliği aday olana kadar cepte duracak, aday olunmayınca çekmeceye atılacak, daha sonra tekrar alınacak bir kimlik değildir. Atatürk'ten emanettir, bırakanla işimiz olmaz. Bir yandan kentin kazanımlarını, Cumhuriyetin kazanımlarını muhafaza edeceğiz. Bir yandan belediyecilikle ilgili hizmetleri artırarak devam edeceğiz" diye konuştu.

        'KONYA MİTİNGİNE GİTTİLER; TUTUKLANDILAR, İTİLDİLER, KALKILDILAR'

        Özel şu sözlere yer verdi:

        "Her mitingime gelip staj mağdurları olduğunu söylüyorlar. Staj mağduru vaktiyle ortaokulda, lisede staj yaparken sigorta girişi yapılmış. Sigorta pirimi yatırılmış ama emeklilik hesaplanırken staj ya da çıraklık yaptığı, çıraklık okulunda başladığı günü başlangıç kabul etmiyorlar. Bu nedenle EYT'den yararlanamıyorlar. Mağdur oluyorlar ve seslerini duyuramıyorlar. Geçtiğimiz hafta Konya mitingine gittiler; tutuklandılar, itildiler, kalkıldılar. Biz dinliyoruz, seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Emeklilere, ‘Gelin bizimle birlikte olun, mücadele edelim, hakkınızı alalım’ dedik. Biz diyoruz ki en düşük emekli maaşı bir asgari ücret olmalıdır. ‘7 bin lira fark ödeyelim’ diyoruz. Şimdi bankalara talimat vermiş. Bankalara ‘1 Nisan’a kadar promosyon ödeyin’ diyor. Emekli, promosyon almayı bilmiyor mu? Bu emeklinin hakkı, bir seferlik verilen bir para."

        'BİR ŞEY YAPMAK İSRAİL'E BİR YAPTIRIM UYGULAMAKLA OLUR'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Konak Belediye başkan adayı Nilüfer Çınar Mutlu, bazı milletvekilleri ve partililerle birlikte Konak ilçesi Mehtap Mahallesi’ndeki iftar programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Filistin’deki zulmün durması için inisiyatif alınması gerektiğini dile getiren Özel, "Kalbin orucu dünyanın neresinde bir kalbi kırık varsa, bir mazlum varsa onlara sahip çıkmakla olur. Aylar öncesinde Hamas örgütünün İsrail'e yaptığı saldırılara cevaben İsrail'in yaptığı devlet terörü ramazan dinlemeden devam etmekte. Ben gerek dünyadaki 140 siyasi akrabamıza, gerekse Başkan Yardımcısı olduğum Sosyalist Enternasyonal’in üyelerine Filistin'deki zulümlerin durması için inisiyatif almalarını, hep birlikte barışı savunmamız gerektiğini ifade ettim. Filistin'de Türkiye tarafından bir şey yapılacaksa bu sadece iftar sofralarında mikrofonu eline alıp kınama yapmakla olmaz. Bir şey yapmak İsrail'e bir yaptırım uygulamakla olur" dedi.

        Özgür Özel konuşmasında, 31 Mart’tan sonra göreve gelecek partisinin belediye başkanlarının yoksul aileler için yapılan sosyal yardımları artırarak devam ettireceğini söyledi. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin bir daha yaşanmamasını temenni eden Özel, vatandaşlardan 31 Mart’ta sandık başına giderek şehrin yönetimiyle ilgili vatandaşlık görevlerini yapmalarını istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa