Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İzlanda nerede? İzlanda'nın nüfusu ne kadar? soruları A Milli Takım'ın EURO 2020 eleme maçı için İzlanda'ya gitmesi ile birlikte merak ediliyor. Kuzey Kutup dairesine yakınlığı ile bilinen İzlanda coğrafyası ile dikkatleri çekiyor. Peki İzlanda nerede? İzlanda'nın nüfusu ne kadar? İşte İzlanda'ya dair detaylar...

İZLANDA'NIN NÜFUSU NE KADAR?

2017 sayımlarına göre, İzlanda'nın toplam 338 bin 349 kişilik bir nüfusu var. Nüfusun 100 binden fazla başkent Reykjavik'te yaşıyor.

Şehirlerin çoğu kıyı kesimlerde ve güneydeki ovalarda kurulmuştur. İzlanda halkı için Theogir’in koyduğu kurallar bugün de geçerlidir. İzlanda halkı kendilerine özgü dillerini, kültürlerini, efsanelerini ve geleneklerini korumak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Halkın büyük kısmı Hristiyanlığın Evangelist mezhebine (%95,6) bağlıdır. Geri kalan kısmının %3,7 Protestan, %0,7’si Katoliktir. Ülkede konuşulan diller İzlandaca (Resmi Dil), Danimarkaca, İngilizce, Nord lehçeleri ve Almancadır. İzlanda’da eğitim düzeyi yüksektir. 7-15 yaşları arasında eğitim mecburi olup okuma-yazma bilmeyen yoktur. İzlanda’da beş üniversite ve iki kolej bulunmaktadır.

Haberi Hazırlayan: Helin Genç
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ