Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya'nın Milano kentinde vatandaşlar kimlik kartlarındaki son numaraya göre alışveriş yapabiliyor

        Koronavirüssalgınında en çok kayıp veren İtalya'da neredeyse her gün yeni tedbirler açıklanıyor. İtalya'dason yapılan açıklamayla ülkenin tüm sınırları dış dünyaya kapatıldı.

        Gazeteci Nilüfer Şensöz, Habertürk için İtalya'dakison durumu kaleme aldı:

        Yeni açıklanan tedbirlere göre, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere 5 bin Euro'ya ( 35 bin TL) kadar para cezası uygulanacak. Şayet ihlali arabayla yapıyorsanız bu ceza 4 bin Euro’ya kadar çıkıyor.

        Karantina kuralını ihlal edene 5 yıla kadar da hapis cezası var. Sokağa ancak gıda ihtiyacı, acil sağlık sorunları ve çalışma gerekçesiyle çıkılabiliyor. Ancak yanınızda bunu belgeleyen dökümanı taşımanız gerekiyor.

        Her günSivil SavunmaGenel Müdürlüğü saat 18'den sonra koronavirüstekiyeni rakamları açıklıyor.

        Sadece bugün İtalya’da 662 kişi hayatını kaybetti. Toplamda ise bugüne kadar 8 bin 165 kişi yaşamınıyitirdi. Son olarak 80 bin 539 kişide virüs tespit edildi. 10 bin 361 kişi ise iyileşti. İtalyan basınında yer alan bazı haberlerde koronavirüsbulaşan kişi sayısı en az 450 bin olarak öngörülüyor.

        Peki İtalya’da son gelişmeler neler?

        -Italya Başbakanı Giuseppe Conte'nin basın toplantısı gazetecisiz yapılıyor. Gazeteciler video konferansla bağlanıyor ve

        sorularını Başbakan'a yönlendiriyor.

        -İtalya'da 6 bin 205 doktor ve hemşireye koronavirüs bulaştığı açıklandı. 36 sağlık çalışanı ise yaşamını yitirdi.

        REKLAM

        YENİ SAHRA HASTANELERİ KURULUYOR

        -İtalya'da koronavirüs nedeniyle Çin'in Wuhan şehrinde olduğu gibi sadece bu konuda hastaneler kuruluyor. Milano'da fuar alanının olduğu yerde sahra hastanesi kuruldu. Ülkenin çeşitli yerlerinde sahra hastaneleri koronavirüse yakalanan hastalara hizmet ediyor.

        -Virüs taşıyan insanların kesinlikle dışarı çıkmamaları ve acillere gitmeyip yetkililer tarafından verilen telefon numaralarını arayıp evde yetkilileri beklemeleri gerekiyor.

        DRONELAR HER YERDE KONTROLYAPIYOR

        - İtalya'da polis ve askersokaklarda kontrolleri sıkılaştırdı. Tüm ülke çapındakural ihlalleri yapanları tespit etmek için dronelar da kullanılıyor. Sokaklarda polis ve yetkililerinmikrofonlarla uyarılarını duyuyorsunuz.

        FABRİKALARDA ÜRETİM DURDU

        - Fabrikalardaki üretim de gıda ve tıbbi ihtiyaçlar hariç durduruldu.İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkesindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını bildirdi. Conte, salgını '2. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en ağır kriz' diye tanımladı.

        MİLANO'DA KİMLİK KARTIYLA ALIŞVERİŞ

        - Tüm genelinde gıda dükkanlarının önlerinde kuyruklar oluşuyor. Son olarak Milano'da bir belediyede nüfus kağıdıyla alışveriş uygulamasıbaşlatıldı. Bir gün nüfus kağıdı numarasına göre tek ile bitenler ile diğer gün ise çift ile bitenler alışveriş yapabiliyor.

        - Ülkedeki parklar da kapalı. Jogging gibi sporların yapılması da yasak. Sadece evinizde spor yapabilirsiniz. Köpek gezdirme bahanesiyle dışarı çıkanlar da eleştiriliyor. Gıda alışverişininde haftada bir güne indirilmesi öneriliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa