Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İtalya'da infial yaratan kadın cinayeti: Protestolar artıyor!

        İtalya'da eski sevgilisi tarafından öldürülen 22 yaşındaki Giulia Cecchettin cinayeti son günlerde ülkede büyük infial yarattı. Protesto için sokaklara çıkan kişiler, her 3 günde 1 kadının öldürüldüğü ülkede kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

        Tüm ülke bir hafta boyunca Cecchettin'den gelecek haberi bekliyordu ve bir haftalık arayışın sonunda cansız bedeni bulundu.

        Guardian'ın haberine göre Mühendislik öğrencisi 22 yaşındaki Giulia Cecchettin'in birçok kez bıçaklanmış cansız bedeni, mezuniyet töreninden günler önce Venedik'in kuzeyindeki bir gölün yakınındaki bir hendekte bulundu.

        REKLAM

        21 yaşındaki eski sevgilisi Filippo Turetta ise kaçtığı Almanya'da yakalandı. Almanya'daki mahkeme, Turetta'nın İtalya'ya iadesini onayladı.

        "ESKİ SEVGİLİSİ İLİŞKİYİ SONLADIRMAK İSTEDİ"

        22 yaşında öldürülen Cecchettin'in arkadaşları ve ailesi, kendisinin ilişkiyi sonlandırmak istediğini ancak Turetta'nın bunu kabul etmediğini söyledi.

        Bugün (aynı zamanda Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü) protestocuların, son günlerde düzenledikleri protestolara ek olarak İtalya'nın dört bir yanında toplanması bekleniyor.

         Her 3 kadından 1'i tehdit altında!
        Her 3 kadından 1'i tehdit altında! Haberi Görüntüle

        Bologna Üniversitesi'nden araştırma görevlisi Cristina Gamberi, bu yıl İtalya'da şu ana kadar çoğunluğu partnerleri ya da eski sevgilileri tarafından 106 kadının öldürüldüğüne dikkat çekti.

        "BU BARBARLIĞI DURDURMAK ZORUNDAYIZ"

        İtalya'nın ilk kadın başbakanı olan Georgi Meloni cinayete ilişkin, "Özgür olduğu için 'suçlu' olan kadınlarının öldürülmesi sapkınlıktır. Bu barbarlığı durdurmak zorundayız" dedi.

        İtalya Eğitim bakanı Giuseppe Valditara da okullarda cinsiyete dayalı şiddete karşı kampanya başlatılacağının sözünü verdi.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa