Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Apple’ın iPhone 14 modellerini tanıtmasıyla birlikte özellikle Türkiye’de tüm dikkatler, yeni iPhone’ların satış fiyatlarına çevrildi. Türkiye’de 16 Eylül’de ön siparişleri alınmaya başlanacak olan iPhone 14 modelleri 23 Eylül’den itibaren raflardaki yerini alacak.

Apple’ın açıklamasına göre en düşük iPhone 14 modeli olan 128 GB’lik iPhone 14’te 30 bin 999 TL olan Türkiye satış fiyatları, 1 TB’lik iPhone 14 Pro Max’te 57 bin 199 TL’ye kadar çıkıyor. Türkiye’deki 5 bin 500 TL’lik asgari ücret dikkate alındığında, en üst model iPhone 14 alabilmek için ödenecek tutar, tamı tamına 10 aylık asgari ücret bedel. Dolasıyla Türkiye’deki tüketicilerin yeni iPhone’lara erişebilmesi için deyim yerindeyse küçük bir serveti de gözden çıkarması gerekecek.

ABD’de 799 dolardan başlayan iPhone 14 fiyatlarının Türkiye’de bu kadar yüksek seviyelerde çıkmasında yüksek dolar kuru ve yüksek vergiler ve diğer yasal yükümlülüklerin rolü malum.

Bilindiği üzere Türkiye’ye yasal yollarla ithal edilen cep telefonlarından yüzde 50 ÖTV, yüzde 18 KDV, yüzde 10 TRT bandrolü ve yüzde 1 de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kesintisi alınıyor.

Haberi Hazırlayan: Necdet Çalışkan
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ