Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İstanbul'da yapılan operasyonla Birleşik Arap Emirlikleri istihbaratına çalışan iki ajan yakalandı.Birleşik Arap Emirlikleri için çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, casusluk suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi

Read more!

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, BAE vatandaşı olmayan iki ajan İstanbul emniyetinde yapılan sorgularında Birleşik Arap Emirlikleri'ne çalıştıklarını itiraf etti.

İki istihbaratçının Ankara ve İstanbul'da içerisinde bulundukları yoğun telefon ve görüşme trafiğinin dikkat çekmesi üzerine teknik ve fiziki takip inceleye alındıkları ifade edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılan takipler sonucunda iki istihbaratçının Ankara, İzmir, İstanbul ve Diyarbakır'da çok sayıda kişiyle görüştükleri tespit edildi.

Yakalanan kişilerden birinin Cemal Kaşıkçı soruşturmasıyla bağlantılı bir kişiyle telefon görüşmesi de yaptığı bildirildi.

SORGULANDILAR

MİT'in elde ettiği bulgular üzerine Pazartesi günü MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonu ile yakalanan BAE ajanlarının sorgularında itiraflarda bulundukları öğrenildi.

Sorgulamaları devam eden iki görevlinin Kaşıkçı cinayeti sonrası Türkiye'de istihbarat ağını kaybeden Suudi Arabistan'ın yerine Türkiye'de yeni bir ağ oluşturmaya çalıştığı belirlendi.

İki istihbaratçının BAE adına çalıştıklarını itiraf etmelerine karşın, Pazartesi gününden bu yana BAE makamlarında ajanlarla ilgili herhangi bir talep gelmediği ifade edildi.

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin bu operasyonu aynı zamanda, yabancı istihbarat örgütlerinin İstanbul'da yapacakları olası toplantıların engellenmesiyle ilgili olarak önemli bir mesaj da taşıyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ