Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İsrail, dün gece saat 23:00 itibarıyla Güney Lübnan’da başlattığı askeri harekâtın yol haritasını netleştirdi.

Önümüzdeki 45 gün içerisinde, İsrail'in işgal etmeyi planladığı bölgeler arasında Yaroun, Ain Ebel, Maroun El-Ras, Sur (Tyre), Haddatha, Aita El Jabal (El Zot), Jmaijmeh, Touline, Deir Aames, Borj Qalaouiye, Biyyadah, Zebqine, Jbal El Botm, Srebbine, Chaatiyeh, Knisseh, Hanniyeh, Maarekeh, Ghandouriyeh, Deir Qanoun, Malkiyet El Sahel, Borj El Chmali, Ebel El Saqi, Srifa, Deir Qanoun En Nahr, Aabbasiyyeh, Rashidiyeh, Bint Jbeil ve Aitaroun yer alıyor.

İsrail’in askeri stratejisi

İsrail’in askeri harekâtı, geçtiğimiz aylarda hız kazanan sınır ihlallerinin ve çatışmaların bir devamı olarak değerlendiriliyor. İsrail’in önümüzdeki süreçte geniş çaplı bir kara harekâtına girişeceği ve askeri varlığını özellikle Yukarı Galilee bölgesine paralel olarak genişletmeyi hedeflediği düşünülüyor. İsrail, bu hamlesiyle bölgedeki güvenlik sorunlarına çözüm getirmeyi ve Hizbullah’ın tehditlerini bertaraf etmeyi amaçlıyor.

Habertürk’e konuşan Lübnanlı güvenlik kaynakları, İsrail’in askeri manevralarını dikkatlice incelediklerini ve hedefin bu stratejik bölgeler olduğunu belirtiyorlar. İsrail ordusunun kara birliklerinin yanı sıra, hava kuvvetlerinin de devreye girmesi bekleniyor. Özellikle sivil altyapı ve Hizbullah’a ait askeri hedeflerin imha edilmesine yönelik saldırılar artabilir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ