Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Ağustos ayında önerilen katılım tarihi olan 1 Ocak'tan önce ayrıntıları inceleyeceğini ve ülke için 'uygun kararın' alınacağını söylemişti.

Prens Faysal bin Farhan, BRICS grubunun ekonomik işbirliğini güçlendirmek için 'faydalı ve önemli bir kanal' olduğunu söylemişti .

BRIC bloğu daha önce Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'yı içeriyordu ancak Suudi Arabistan'ın Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, İran ve Etiyopya'ya yeni üyeler olarak katılmasıyla sayının ikiye katlanması planlanıyor.

Suudi Arabistan'ın katılımı, ABD ile Çin arasındaki jeopolitik gerilimlerin ve Çin'in bölgedeki ağırlığı ve etkinliğinin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

ABD ile devam eden güçlü bağlarına rağmen Suudi Arabistan, Washington'un Körfez'in güvenliğine geçmişe kıyasla daha az bağlı olmasından duyduğu endişeyle daha fazla kendi yolunu izlemeye başladığını ifade etmişti.

Suudi Arabistan'ın en büyük petrol müşterisi olan Çin, BRIC ülkelerinin Batı'ya karşı bir denge oluşturacak şekilde genişlemesi yönündeki çağrılara öncülük etmişti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ