Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere İngiltere'de Tottenham başkanına maaş kesintisi tepkisi! - Futbol Haberleri

        İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham’ın başkanı Daniel Levy'ninkoronavirüs salgınınedeniyle ertelenen liglerdendolayı 550 kulüp çalışanının maaşında kesintiye gidileceğiniduyurması İngiltere’yi ayağa kaldırdı.

        Geçtiğimiz yıl kulüpten 11 milyon Euro kârDaniel Levy’nin, 550 çalışanın maaşında yüzde 20 indirime gitmesi ilk olarak politikacıların tepkisine neden oldu. Milletvekili Julian Knight “Boğazım düğümlendi. Bu karar, İngiliz futbolundaki vahşi kapitalizmin tam ortasında kan emicilerin olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı.

        Levy’nin kararına bir başka tepki de Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan gösterdi. Khan “Kulüpte çalışan insanlardan önce, yüksek ücret ödenen futbolculardan, böyle kriz durumlarında fedakarlık yapmaları beklenir. Futbolcuların kazandıkları paranın yanına bile yaklaşamayan işçilerin ücretlerinde kesintiye gitmek, yapılacak en son şey olmalı” dedi.

        REKLAM

        ESKİHOCALARI REDKNAPP DAELEŞTİRDİ

        Tottenham’da 2008-2012 yılları arasında görev yapmış olan teknik direktör Harry Redknapp da kararı ilk duyduğunda şoke olduğunu söyledi. 73 yaşındaki teknik adam “Buna inanamıyorum. Kesintinin futbolculardan yapılması gerekirdi. Bu karar Tottenham gibi büyük bir kulübe yakışmadı. Futbolcuların yılda 10-15 milyon Euro kazandığı, sahibinin dünyanın en zengin insanlarından biri olduğu bir kulüpte çalışanların maaşlarında kesintiye gidilmesi akıl alır gibi değil” diyerek tepki gösterdi.

        Futbolcuların nasıl düşündüğünü bildiğini de belirten Redknapp, “Futbolcular tek başlarına hareket etmeyi pek bilmezler. Ancak takım arkadaşlarından birisi maaşında kesintiye gitmeyi kabul ederse hepsi eder. Öncelikle futbolculara sorulmalıydı” şeklinde konuştu.Redknapp ayrıca, büyük paralar kazanan futbolculardan sağlık kuruluşlarına yardımda bulunmaları çağrısında da bulundu.

        TAKIMA DEV RAKAMLAR ÖDENİYOR

        Tottenham’da teknik direktör Jose Mourinho haftada 330 bin Euro, Harry Kane ve Tanguy Ndombele 230 bin Euro, Son Heung-min 160 bin Euro, Dele Alli, Hugo Lloris ve Jan Verthongen 120 bin Euro kazanıyor. Avrupa’da Barcelona ve Bayern Münih gibi takımlar, kulüp çalışanlarının maaşlarını ligler başlayana kadar ödeyebilmek için futbolcuların maaşlarında kesintiye gitme kararı almışlardı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa