Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik İngiliz girişim dünyayı 57 trilyon kareye böldü - Girişimcilik Haberleri
        .png
        .png

        İngiltere'de kurulan what3words isimli bir girişim, yol bulma konusuna farklı bir bakış açısı geliştirdi. Öyle ki, bugüne kadar araç içi navigasyon sistemlerindeve cep telefonu uygulamalarında varılacak lokasyonun adres bilgisi girilerek güzergah belirleniyordu.

        GPS kordinatları ile kelimeleri eşleştiren İngiliz girişimin uygulamasında ise, her adres için önceden belirlenmiş 3 kelime ile yol bulmak mümkün.

        400 BİN KELİME VAR

        what3words'ün uygulaması, kullanıcıların önceden belirlenen 3 kelimeyi sisteme girerek adres bulmaları şeklinde çalışıyor. İngiliz girişim, bu sayede konum paylaşmayı ve adres bulmayı diğer sistemlere kıyasla daha kızlı ve kolay bir hale getirmeyi hedefliyor.

        REKLAM

        Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'a konuşan what3words CCO'su Clare Jones, "Dünyayı her biri 3 metrekarelik 57 trilyon adet kareye böldük ve bunların her birine 3’er kelimelik özgün adresler atadık. 400 bin kelimenin oluşturduğu 57 trilyon adet 3'lü kelime kombinasyonu sayesinde, kordinatları kullanıcı dostu hale getirdik" dedi.

        .png
        .png

        'ADRESİ OLMAYAN YERLERİ DE BULUYORUZ'

        Dünyada çoğu yerin yerel otoriteler tarafından tanımlanmış bir adresi bulunmadığını vurgulayan Jones, "Sokak yada cadde ismi olmayan yerleri navigasyon cihazlarının bulması mümkün değil. Fakat, bizim söz konusu yerlere atadığımız 3'er kelime, bu yerlerin bulunmasını mümkün kılıyor. Ayrıca, doğal afetlerde ortadan kalkan adresleri navigasyon cihazları ile bulmak mümkün değilken, atadığımız kelimeler ile böyle bir sorun yaşanmıyor" diye konuştu.

        Türkiye'de de kullanımda olan uygulama, kişilerin kendi ülkeleri dışında kendi dilleri ile adres bulmalarına imkan veriyor. Aldıkları yatırımın tutarını açıklamayanwhat3words CCO'su Clare Jones, bugüne kadar Mercedes-Benz, Sony, Intel ve Deutsche Bank gibi şirketlerin kendilerine yatırım yaptıklarını kaydetti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa