Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu açılışını dün akşam AB Bakanı Ömer Çelik, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile birlikte yaptı, törene Prens Andrew de katıldı.

Ömer Çelik'in İngiliz Bakan ile görüşmesinde ise hem genel meselelerin hem de forumun gündemini değerlendirdiği öğrenildi. Ömer Çelik, bugün forumda Brexit konulu bir oturuma İngiltere'nin Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile katılacak.

Çelik, burada Türk basınına değerlendirmelerde bulundu. "İngiltere ile özel bir ilişkimiz olduğu açık. Özellikle darbe girişiminden sonra Türkiye'yi hemen hemen en doğru pozisyonda anlayan ülkelerin başında geliyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminden hemen sonra Türkiye'yi ziyaret ettiler. Ondan sonraki pozisyonlarını da bu çerçevede kurdular. Seçilmiş cumhurbaşkanına, seçilmiş kurumlara, seçilmiş hükümete desteklerini her vesileyle yinelediler. Nitekim o sürecin arkasından aldığımız tedbirlerle ilgili olarak da bu tedbirleri yerli yerinde anlamaya çalışan, bunları yerli yerinde değerlendirmeye çalışan bir siyaset güttüler."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ