Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde yaklaşık 10 bin metre kare alanda kurulacak olan 500 kW gücündeki güneş enerjisi santralinin yapımına başlandı.

        Günlük ortalama 9,49 saat güneşlenme süresiyle Türkiye’de en fazla güneş alan şehirlerden biri olan Iğdır’da, GES projesi ile güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak mümkün olacak. Projenin tamamlanmasıyla beraber Iğdır’da güneş enerjisinin kullanımının yaygınlaşması ve enerji üretimimin bu sayede doğal yollardan üretilmesi amaçlanıyor.

        “GES, Iğdır’ da kurulacak ilk güneş santrali olma özelliği taşıyor”

        Iğdır’da kurulacak ilk güneş santrali olması açısından büyük bir önem taşıyan GES projesi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının da yaygınlaştırılması planlanıyor. Ayrıca kampüs alanına kurulacak enerji santraliyle birlikte Iğdır Üniversitesi tarafından tüketilen enerjiye alternatif kaynak oluşturması bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa