Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Her gün süt içerseniz vücudunuzda ne gibi değişiklikler olur? - Sağlık haberleri
        • 1

          Süt, C vitamini ve demir dışındaki tüm vitamin ve minerallerden zengindir. Bunların başında kalsiyum, fosfor, A ve B grubu vitaminlerinden özellikle B12, riboflavin ve protein gelmektedir. Peki, her gün süt tüketirsek vücudumuz nasıl tepki verir? İşte detaylar...

        • 2

          AKNE OLUŞUMUNA NEDEN OLABİLİR

          Uzmanların söylemlerine göre süt ürünlerinde inflematuvar etkisi bulunuyor. Eğer her gün süt tüketiyorsanız ve cildinizde sivilcelenmeler meydana geldiyse, süt tüketiminizi azaltmanız öneriliyor.

        • 3

          ŞİŞKİNLİK VE HAZIMSIZLIK YAPABİLİR

          Bilinenin aksine süt sadece laktoz intoleransı olan kişilerde şişkinlik yapmıyor. Süt ürünleri birçok bünyede zor sindirilebiliyor ve bu durum hazımsızlığa yol açıyor. Belki sütün içerisinde bulunan protein çeşidine karşı hassasiyetiniz olabilir. Eğer her süt içişinizde kendinizi rahatsız hissediyorsanız, mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

        • 4

          SİNDİRİM SİSTEMİ SORUNLARINI ORTAYA ÇIKARABİLİR

          Özellikle marketlerden alınan hazır pastörize sütler, bağırsakta bulunan mikroplarda dengesizliklere yol açar. Her gün market sütü içmek, sindirim sistemi sorunlarını meydana çıkarabilir. Yoğun hissedilen sindirim sistemi sorunları ilerleyen zamanlarda migren ataklarına ve bilinç kararmasına yol açabilir.

        • 5

          KALSİYUM KAYNAĞIDIR

          Süt içerisinde karbonhidrat, protein ve yağ gibi besleyici öğeleri, vitamin ve mineralleri içerir. Hatta bir bardak sütün içerisinde bulunan kalsiyum, on bardak ıspanak ile eşdeğerdir.

        • 6

          MAGNEZYUMU UNUTMAYIN

          Sütün içerisinde bulunan kalsiyumdan yararlanmak istiyorsanız, mutlaka günlük magnezyum alımınıza da dikkat etmelisiniz. Gün içerisinde yeterli miktarda magnezyum aldığınızdan emin olun.

        • 7

          KAS KÜTLESİNİ ARTIRIR

          Eğer kas kütlenizi artırmak istiyorsanız, mutlaka süt tüketmelisiniz. İdeal protein ve karbonhidrat oranı sayesinde kas oluşumunda büyük destekçidir. Özellikle spordan sonra süt tüketirseniz, içerisinde bulunan aminoasitler, kas kütlenizin artmasına yardımcı olacaktır.

        • 8

          BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

          Sütün içerisinde bulunan yağın içeriği sayesinde, bağışıklık sisteminiz güçlenir, kanser, kalp hastalıkları ve diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskiniz azalır.

          **Her besinde olduğu gibi süt tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerektiğini unutmayın.**

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa