Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hem eğlenceli hem öğretici: Yarıyıl tatilinde çocuklara alınabilecek karne hediyeleri
        • 1

          Öğrencilerin ara tatile girmesiyle birlikte karneler alınıyor. Çocuklar, ailelerinin sözleriyle onları tebrik etmesinin yanı sıra somut hediyelerden de hoşlanırlar bu sebeple çocuklarınıza hediye almak isteyebilirsiniz. Peki, çocuklarınızın öğrenirken keyif almalarına ve yaratıcılıklarını geliştirebilecek hediyeler ister misiniz? İşte, yarıyıl tatili karne hediyesi fikirleri...

        • 2

          YAPBOZ

          Yapbozlar çocuklarınızın görsel hafızasına ve zeka gelişimine katkı sağlaması açısından ayrı bir yere sahiptir. Yapbozların bir diğer artısı da çocuklarınızın bu becerileri eğlenerek kazanmasıdır. Aynı zamanda çocuklarınıza puzzle yaparken eşlik edebilir, siz de bu eğlenceli aktiviteye birlikte katılabilirsiniz.

        • 3

          SPOR ETKİNLİĞİ

          Spor aktiviteleri; çocukların disiplin, işbirliği, liderlik, zaman yönetimi ve hedef belirleme gibi yaşam becerilerini öğrenmelerine olanak tanır. Ayrıca, rekabet ve başarı deneyimleri aracılığıyla özgüvenlerini artırabilirler. Çocuğunuza ilgisini çekecek bir spor dalına ait topu ya da ekipmanı aldığınızda sporun eğlenceli bir atmosferde onlara öğretmeyi teşvik ettiğini görebilirsiniz.

        • 4

          ATLAS VE DÜNYA KÜRESİ

          Atlas ve dünya küresi, coğrafya konularını görsel olarak keşfetmeyi sağlayarak yerler arasındaki ilişkileri anlamada yardımcı olur ve genel kültürü artırır. Bununla birlikte, bu konuları daha rahat öğrenebilmesi için örneğin küreyi arada bir çıkartıp rastgele bir şekilde bu ülke nerede şeklinde oyun oynayabilirsiniz. Atlas içinse İsim-şehir oyununda çocuğunuzun yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

        • 5

          BOYAMA KİTABI

          Boyama kitapları, çocukların sanatsal ifade yeteneklerini geliştirmelerine ek olarak renkleri tanımalarına ve odaklanmalarına yardımcı olur. Aynı zamanda boyamaya odaklandıkları için stresi azaltıcı bir etki sağlayabilir. Yarıyıl tatilinde ödevlerden bunaldıklarında zihinlerini toparlamak için boyama yapmak iyi bir mola sağlayabilir.

        • 6

          MÜZE GEZİSİ

          Müze gezileri; tarih, bilim veya sanat müzelerinde gerçekleşebilir. Bu tür geziler, öğrencilere somut öğrenme deneyimleri sunarak konuları daha derinlemesine anlamalarına katkıda bulunur. Ayrıca, yeni bir yer gezmek çocuklar için eğlenceli bir aktivitedir. 15 tatilde müzeye gidebilmek için oldukça zaman vardır bu yüzden beraber eğlenebilirsiniz.

        • 7

          MÜZİK ENSTRÜMANI

          Bir enstrüman çalmak; çocukların disiplin, ritim duygusu ve sanatsal ifade yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur. Müzik, öğrenmeyi eğlenceli ve duygusal olarak zengin kılar. Ara tatil zamanı, çocukları müziğe başlatmak için iyi bir seçim olabilir.

        • 8

          KUTU OYUNLARI

          Kutu oyunları, yarıyıl tatilinde aileyle birlikte eğlenmeyi sağlayacak etkinliklerden birisidir. Çocukların; strateji, problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirir. Ayrıca, sosyal becerilerin güçlenmesine katkıda bulunurken mantıksal düşünme yeteneklerini de artırabilir. Tüm bunlar, öğrencilere eğlenceli bir şekilde öğrenme ve gelişme fırsatı sunar.

        • 9

          KİTAP

          Okuma becerilerini artıracak, hayal güçlerini genişletecek, eğitimlerine katkı sağlayacak kitapları değerlendirmek de karne hediyeleri için ideal bir seçenek olabilir. Bu sayede çocuklarınızın yaşına uygun masal kitapları, romanlar veya klasik eserler arasından seçim yapabilirsiniz. Bu hediyeyle, çocuklarınızın okuma alışkanlığı kazanmaları için büyük bir adım atabilirsiniz.

        • 10

          DOĞA GÖZLEM KİTİ

          Doğa gözlem kiti, öğrencilere çevrelerini keşfetme fırsatı sunar. Gözlem yaparken doğa hakkında bilgi edinmelerini sağlar ve öğrencilere biyoloji, ekoloji gibi konularda pratik bilgiler kazandırır. Aynı zamanda, meraklarını uyandırarak öğrenmeye olan ilgilerini artırabilir ve doğayı keşfederken eğlenmelerini sağlayabilir.

        • 11

          LEGO

          Lego, çocukların yaratıcılıklarını serbest bırakmalarına ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Yapı taşlarıyla oynarken tasarlama ve inşa etme süreçlerini de öğrenirler. Bu oyun hem tek başına hem de aileyle oynanabildiği için her şekilde çocuklar için eğlenceli olabilir.

        • 12

          DİL KURSU

          Dil öğrenme kursları, öğrencilere dil becerilerini geliştirme şansı tanır. İnteraktif aktivitelerle dil pratiği yapmalarına olanak sağlar ve dilin günlük hayatta nasıl kullanılacağını anlamalarına yardımcı olur. Eğlenceli etkinliklerle dil öğrenmek, öğrencilerin motivasyonunu artırabilir. Ayrıca sadece İngilizce değil, öğrenmek istediği herhangi bir dile teşvik etmek ileride işine yarayabilir, böylece daha çok eğlenebilir.

        • 13

          TELESKOP

          Teleskopla gökyüzündeki yıldızları incelemek çocukların, astronomi ve bilimle ilgili temel kavramları öğrenmelerine yardımcı olur. Ayrıca, teleskop kullanmak bilime karşı olan merak duygularını artırırken bir yandan da onlara eğlenceli bir deneyim sunar.

        • 14

          ORİGAMİ

          Origami, el becerilerini geliştirmeye ve mantıksal düşünmeyi teşvik etmeye yardımcı olan bir kağıt oyunudur. Ayrıca kağıt katlama sanatı, çocuklara sabır ve detaylara dikkat etme yeteneği kazandırır, bu kağıtları çocuğunuzla birlikte yaparak eğlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

          Kaynak: Buzzfeed

        Haberi Hazırlayan: Ece Çınar
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa