Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Halis Özkahya hakemliği bıraktı! - Kasımpaşa Haberleri

        Gaziantep - Kasımpaşa karşılaşmasında skandala imza atan Halis Özkahya, hakemliği bırakmaya karar verdi.

        TRT Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, "Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş" diyerek Özkahya'nın hakemliği bıraktığını duyurdu.

        NE OLMUŞTU?

        Gaziantep'te Süper Lig'in 12. Haftasında Gaziantep FK ile Kasımpaşa karşı karşıya gelirken mücadelede eşi benzerine rastlanmamış bir skandal yaşandı! 89. dakikada hakem Halis Özkahya mücadelenin normal süresine 9 dakika ilave edilmesini işaret etti. Uzatmalarda 5. Dakika oynanırken Özkahya son düdüğünü çaldı ve maçı 4 dakika erken noktaladı.

        REKLAM

        Futbolcular soyunma odasına giderken saha görevlileri de kale direklerindeki fileleri sökmeye başladı. Yayıncı kuruluş çalışanları yayın araç gereçlerini toplamaya başlarken aradan geçen bir süre sonra Halis Özkahya yaptığı hatanın farkına vardı!

        FEDERASYON YETKİLİLERİNİ ARADI

        Mücadeleyi 4 dakika erken tamamladığını fark eden Özkahya, Federasyon yetkililerini arayarak durumu aktardı. Federasyon yetkilileri, Özkahya'ya 'Oyuncuları geri çağır, verdiğin uzatma süresini tamamla' deyince futbolcular da sahaya geri çağrıldı.

        ÖZEL RİCADA BULUNDULAR

        Federasyon yetkilileriyle görüşerek maçın tamamlaması talimatını alan Özkahya ve yardımcıları daha sonra kulüp yetkilileri ve futbolcularla görüştü. Mücadelenin hakemleri, futbolcular ve Kasımpaşa yetkililerinden sahaya çıkmaları için özel ricada bulundu. Özkahya, Kasımpaşalı yetkilileri sahaya dönmeleri konusunda ikna için yoğun çaba sarf etti.

        BAZI FUTBOLCULAR DUŞTAN DÖNDÜ, FORMALARINI İSTEDİ

        Özkahya'nın erken düdüğü sonrasında soyunma odasının yolunu tutan futbolcular, koridora girmeden önce top toplayıcı çocukların isteklerini de geri çevirmemişti. İki takım futbolcuları da formalarını çıkararak top toplayıcı çocuklara verip duşlara gitmişlerdi. Bazı futbolcular duşlardan sahaya çağrılırken şaşkınlıkla yeşil sahaya dönerlerken formalarını da top toplayıcı çocuklardan geri istediler.

        2017'DE DE YAPMIŞTI!

        Halis Özkahya'nın 2017-18 sezonunda bir maçı daha erken bitirdiği de ortaya çıktı. 3 Aralık 2017'deki Başakşehir - Osmanlıspor maçının sonunda 4 dakika ilave eden Özkahya maçı 90+3'te tamamladı. Bu olay gündeme otururken eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu da konuya dair bir açıklama yaparak "Hakem uzatma süresinin tamamını doldurmak zorundadır" ifadelerini kullanmıştı.

         Penaltıyı vermedi, ofsaytı görmedi!
        Penaltıyı vermedi, ofsaytı görmedi! Haberi Görüntüle
         Böyle skandal görülmedi!
        Böyle skandal görülmedi! Haberi Görüntüle
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa