Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş'in 14. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Merkez Bankası'ndaki görev değişimine değindi ve faiz politikasıyla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, Merkez Bankasının bundan sonra ekonomi programlarına çok daha güçlü destek vereceğini söyledi.

Read more!

"Merkez Bankası başkanlığındaki görev değişikliği nedeniyle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil" diyen Erdoğan Davul birisinde, tokmak birisinde... Bu noktada istişare neticesindeki karara uyacaksın" ifadesini kullandı.

Yeni yönetim sisteminde başkanın bu konulara müdahale yetkisini de aldığını belirten Erdoğan "Faiz denilen bu her türlü kötülüğün anası olan para politikalarında verilen talimatlara uymayan arkadaşımızın bir değişikliğe tabi tutulması gerektiğine inandık. Şimdi bunu hep faizciler savunuyor. Faiz politikamızın nasıl şekillendiğini de göreceksiniz. Faiz enflasyonun da anasıdır. Gezi olaylarıyla faiz birden yükselmeye başlamış, çift hanelere yükselmiş, enflasyon da çift haneler çıkmıştır. Şimdi tekrar bunu tek haneye indirmek zorundayız. Türkiye'deki bazı faizciler bundan rahatsız olabilir. Kararlıyız, bu işi de bitireceğiz."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ