Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir dönem hepimizin duvar kağıdıydı: Microsoft'un meşhur arka planının hikayesi bakın neymiş!
        • 1

          2000'li yılların başında bir bilgisayar kullandıysanız muhtemelen hepiniz bir kere de olsa Nepa Vadisi'nin büyüleyici yeşilliği ile tanışmışsınızdır. Microsoft bilgisayarların ekran fotoğrafı olan bu çok tanıdık görselin hikayesini sizin için derledik. İşte detaylar!

        • 2

          NEPA VADİSİ

          Napa Vadisi, 1990'lı yılların çoğunu, üzümlerine zarar veren mikroskobik bir zararlı olan filoksera'nın yayılmasını umutsuzca engellemeye çalışarak geçirdi. Salgın 1999 yılında normal seyrine ulaştığında yaklaşık 50.000 dönümlük alan yok olmuştu.

        • 3

          ARACININ CAMINDAN GÖRDÜ

          Charles O'Rear, 1998'de yolda giderken arabasının camında parlayan görüntüyü gördü ve fotoğraflamaktan kendini alamadı. Bu parlak yeşiller ve saf maviler, O'Rear tarafından Bill Gates'in kurduğu bir stok fotoğraf ve görsel lisanslama sitesine yüklediğinde hiçbir şekilde düzenlenmemişti.

        • 4

          "BLISS"

          Microsoft görseli ana ekran resmi olarak kullanmak istedi ve satın aldı. Ardından görüntüye Bliss adını verdi ve Windows XP'nin 2001'de piyasaya sürülmesinden bu yana en az bir milyar kişi tarafından görüldü.

          Kaynak: Artsy

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa