Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

COVID-19 pandemisi, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş tüm dünyanın dengesini ve seyrini değiştirdi. Bu durumdan iş yerleri ve çalışma süreleri de nasibini aldı.

Uzun süre evden çalışma sistemi sonrası ofise geri dönüşler başlarken çalışanların mutluluğunu sağlama ve aynı zamanda da küresel enerji krizinin ortasında zarardan minimum etkilenme amacıyla Avrupa'da birçok hükümet haftada 4 gün çalışma sistemini deneme kararı aldı.

Fikir oldukça basitti: Tüm çalışanlar haftada 4 gün çalışıp; aynı maaşı kazanacak, aynı yan haklardan yararlanacak ve aynı iş yükününe sahip olacaktı.

Çalışan üretkenliği ve iş-yaşam dengesini önemine değinen 4 günlük çalışma uygulamasının savunucuları, karar ile çalışanların hem memnuniyetinin ve hem de üretkenliğin arttığını öne sürüyor.

Her geçen gün daha fazla ülke, aynı üretkenlik seviyelerini korurken çalışma saatlerini azaltmanın mümkün olduğunu keşfediyor. Peki Avrupa ve dünya genelinde sendikalar hükümetlere dört günlük çalışma haftasını uygulamaya çağırırken; hangi ülkeler bu fikri benimsedi ve şu ana kadar nasıl gidiyor?

Haberi Hazırlayan: İrem Kuşoğlu
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ