Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Türkiye otomotiv pazarına Çin'den gelen markalar kervanına yeni bir isim daha katıldı. Volvo'nun Çinli sahibi Geely bünyesinde faaliyet gösteren Lynk & Co, sessiz sedasız ülkeye giriş yaptı.

İlk etapta kompakt SUV modeli '01' ile Türk tüketicinin karşısına çıkacak Çinli firma, İstanbul'da bir genel müdürlük oluşturmak için de kolları sıvadı.

Edindiğimiz bilgiye göre, Lynk & Co'nun Türkiye merkezi ise, uzun yıllar boyunca Hyundai Assan tarafından kullanılan fakat 2023'de Hyundai Assan'ın genel müdürlüğünü başka bir adrese taşınması ile boşa çıkan bina olacak.

İstanbul Kozyatağı'nda bulunan binada Lynk & Co'nun ne kadarlık bir istihdam yaratacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Şirket web sitesi kurma hazırlıklarına da başladı. Bu kapsamda 'lynkco-turkiye.com' adresi şirketin resmi internet sitesi olacak.

Öte yandan, Lynk & Co 01'in İstanbul yollarında testleri gerçekleşiyor. Tescil işlemleri yapılan ve plakası çıkarılan 01'i, Kadıköy ilçesi sınırları içerisinde görüntüledik.

XC40'IN KARDEŞİ

Markanın Türkiye'de satışa sunacağı ilk modeline dönersek, Volvo XC40 ile platform kardeşi olan otomobilde, 1.5 litrelik hibrit motor görev yapıyor.

Toplam gücü 200 beygire çıkan bu sistem haricinde, bir de plug-in hibrit, yani kablo ile şarj edilebilir bir hibrit güç ünitesi bulunuyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ