Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Habertürk'e konuşan Mehmet Topal'dan İsmail Yüksek ve Arda Güler yorumu - Futbol Haberleri

        A Milli Takım'ın eski futbolcusu Mehmet Topal, Habertürk TV'de yayınlanan 'HT Spor' programında Sine Çakır Heyse'nin konuğu oldu. Türkiye'nin üç büyük kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen, Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'da şampiyonluk yaşayarak adını tarihe yazdıran Topal, futbolculuk dönemi ve teknik direktör hedefiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

        Mehmet Topal ayrıca, kendi pozisyonunda oynayan Fenerbahçe ve A Milli Takım'ın son dönemdeki parlayan yıldızı İsmail Yüksek ile Real Madrid forması giyen genç yıldızımız Arda Güler hakkında da önemli ifadeler kullandı.

        Mehmet Topal'ın açıklamaları şu şekilde:

        "İSMAİL YÜKSEK ŞU ANKİ PERFORMANSININ ÜSTÜNE ÇIKMALI"

        "Burada yanlış anlaşılmak istemem ama ben arkadaşlarımla, dostlarımla, hocalarımla oturduğumda İsmail'in Fenerbahçe'ye geldiğinde çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylemiştim. Ve şu anki performansının da bence çok çok daha üstüne çıkabilir. İsmail bazı şeyleri gösterdi performans olarak ve bu performansının üstüne çıkmak zorunda artık. Çünkü zaman zaman kötü performanslar gösterdiğiniz zaman eleştirilebiliyorsunuz, bu sizde bir moral bozukluğu, motivasyon düşüklüğü yaratabiliyor. İsmail şu an performansını yükseltme açısından en iyi dönemlerinde ve Milli Takım'a da çok faydası olacaktır. Umarım sakatlık ve hiçbir sorun yaşamaz ve Fenerbahçe'yi, Milli Takım'ı ve bizleri en iyi şekilde gururlandırmaya devam eder."

        REKLAM

        "ARDA'YI SAKATLIK PSİKOLOJİSİNDEN ÇIKARMALIYIZ"

        "Arda gerçekten bizim göz bebeğimiz. Dünyanın en büyük kulüplerinden birine gitti ve ülkemizi, kendisini en iyi şekilde temsil edeceğini umut ediyorum. Arda'nın şu an antrenmanlarına, yemeklerine, uykusuna ve dinlenmelerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü bizim dönemimizde de, İspanya dönemimizde antrenmanlar maç temposundan daha ağır geçiyordu. Özellikle Arda'nın çok güçlü olması gerekiyor bir kere. Sahanın içinde çok güçlü olması gerekiyor. Sahanın içinde güçlü olduğu takdirde gerçek performansını gösterecektir. Biraz da bence onu yormamamız gerektiğini düşünüyorum. O sakatlık psikolojisinden çıkarmamız gerekiyor. Bu konuda yardım etmeliyiz ona. Sakatlık yaşamak futbolun içindeki güzel tecrübelerden. Arda da bunlardan bence güzel tecrübeler edinecektir ve oynamaya başladığında da zeten neler yapabileceğini hepimiz göreceğiz. Keyifle izleyeceğimizi düşünüyorum ben."

        TEKNİK DİREKTÖRLÜK SORUSUNA YANIT

        "Bizim ülkemizde teknik direktörlük yapmanın çok zor olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde maalesef herkes futbolu biliyor (!). Bir mağlubiyetten sonra çok ağır eleştirilere maruz kalabiliyorsunuz. Bir teknik direktörün takımı, camiayı hazırlama süreci, antrenman süreci, maç süreci gerçekten çok büyük ve zor bir sorumluluk. Takımın seviyesini yukarı taşımak istiyorsanız 24 saat o işin içinde olmanız gerekiyor. Ben de futbolu bıratıktan sonra çok fazla acele etmek istemedim, görmek ve gözlemlemek istedim. Kendi eksik yönlerimi geliştirmek için sürekli çalışmalarım oldu. Yurt dışı seyahatlerim olduk sık sık. O yüzden acele etmiyorum. Ağabey ve hoca olarak gördüğüm çok önemli birkaç hocamdan da güzel şeyler geldi. Ama ben eksik yönlerimi tamamlayıp, doğru bir başlangıç yapmayı tercih ettim. Şu anda planladığımız doğrultuda gidiyor her şey. Neyin ne olacağını zaman gösterecek."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa