Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a mektup yazarak, "Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yenilenmesi konusunda 4 somut öneride bulunduğu" öne sürüldü.

Alman Bild gazetesinin haberinde, Guterres’in 28 Ağustos’ta tahıl girişimini canlandırmak için Lavrov'a gizli mektup gönderdiği iddia edildi.

Guterres’in, Lavrov’a Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yenilenmesine yol açması beklenen BM Genel Sekreterliği ile Rusya Federasyonu arsındaki anlaşma için 4 somut öneride bulunduğu savunuldu.

İlk önerinin, Rus devlet bankasının finansal iletişim sistemi SWIFT’te geri dönüşü sağlamakla ilgili olduğu belirtildi.

Guterres’in, batının yaptırımları aşmak için Rus Tarım Bankası RAB’ın yan kuruluşu olan "RSHB Capital S.A." adlı şirketin kullanılmasını önerdiği iddia edilerek, BM Genel Sekreteri'nin “RSHB Capital S.A. SWIFT aracılığıyla küresel finansal mesaj alışverişinde bulunabilecek." ifadesini kullandığı aktarıldı.

Kremlin'in kontrolündeki bu şirketin, “bir bağlantı noktası rolü üstlenebileceği ve bir banka rolü oynamadan ödemeler için teknik hizmet sağlayacağı, böylelikle Lüksemburg yasaları uyarınca bankacılık lisansına ihtiyaç duymayacağı” belirtildi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ