Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gündeme oturan dayak için "tahliye!"

        Tuzla’da erik yiyen çocuğun attığı çekirdek aracına isabet eden adam, çocuğu öldüresiye dövdü. Önce ‘ev hapsiyle’ serbest kaldı. Ardından tutuklandı. Hafızalara kazınan o olayla ilgili savcılık savcılık 15 yıl 6 ay hapis istedi ama mahkeme ilk celse sanığın tahliyesine karar verdi. Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Tuzla'da, otomobiline erik çekirdeği attığı gerekçesiyle 12 yaşındaki çocuğu darbeden sanık,"kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "kasten yaralama" suçlarından 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

        YAYIN YASAĞI TALEBİNE RET

        Anadolu 67. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıkUfuk Özüdoğru, mağdurM.Y.K. ve ailesi ile tarafların avukatları katıldı.Duruşmanın başında sanık avukatı yayın yasağı isteyerek basın mensuplarının duruşmadan çıkarılmasını talep etti. Mahkeme hakimi bu talebin reddine karar verdi.

        REKLAM

        “BEN MAĞDURUM” SAVUNMASI

        Duruşmada savunmasını yapan sanık Ufuk Özüdoğru, "Aracımla caddeden aşağı doğru inerken çatır çatır sesler duydum. Arabama taşlar atıldığını düşündüm. Arabamı durdurdum ve aşağı indim. Yaklaşık 5-6 çocuk gördüm. Bana el kol hareketleri yaparak küfürler ettiler. Bir çocuğu yakalayabildim. Darbetme niyetim yoktu. Çocuğu yakalayınca elleriyle yüzünü kapatmıştı. Çocuğun ellerine vurdum. Kaçan çocukları sordum. Mahallede olduğunu söyledi. Mahalleye geldik. Mahallenin arka tarafında ağaçlık bir alan varmış. Buraya girmeden şöyle bir baktım. Çocuğu alıkoyma gibi bir niyetim yoktu. Zorla tutmadım. Kaçmak istese kaçardı" dedi. O anları bir kadının gördüğünü söyleyen Özüdoğru, daha sonra çocuğu bıraktığını anlattı. “Olay Nisan ayında olmuştur. Bu ayda eriklerin çekirdekleri olmaz. Ben mağdurum” şeklinde ilginç bir savunma yaptı.

        “TARVMATİK ETKİLERİ DEVAM EDİYOR”

        Duruşmada bulunan pedagog, olayın çocuk üzerindeki travmatik etkilerinin sürdüğünü ve sanığın olmadığı bir ortamda ifade vermesi gerektiğini belirtti. Mahkeme hakimi geçici olarak sanığı duruşma salonundan çıkardı.

        Mağdur çocuk M.Y.K ise gözyaşlarıyla verdiği ifadesinde arkadaşlarıyla yolun kenarındaki çimenlikte oturup erik yiyerek çekirdeklerini de yola attıklarını söyledi. İfadesinde ise devamla, “Çekirdekler bir araca denk gelmiş. Arkadaşlarım kaçtı, sahibi beni tuttu. Benim yüzümün sol tarafına eliyle vurdu. Yere düştüm. Enseme doğru yumruk atmaya başladı. Yerdeyken suratıma tekme attı. O sırada topladığım eriklerin bir kısmı cebimden düştü. Arakadaşlarımın yanına gitmek istedi. Ben de korktuğum için mahalleye götürdüm. 'Ben sana ne yapacağımı biliyorum.' dedi. Mahallenin yakınındaki ormanın içine götürdü. Ormana götürürken de 'Siz elinize bomba aldınız, pimi çektiniz bekliyorsunuz. Size Aydınlı'yı dar edeceğim.' dedi. Sonra bir kadın geldi. Beni evime götürdü”

        Mahkeme tarafları dinledikten sonra, Ufuk Özüdoğru'nun "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "basit yaralama" suçlarını işlediğine dair delillerin olmasına rağmen, delilleri karartma ihtimali olmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme, haftada bir karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uyguladı.

        “KARARA İTİRAZ BEKLİYORUZ”

        Kararın ardından Habertürk’e konuşan baba Yasin Koçak, kararın vicdanları yaraladığını belirterek, “Maalesef hayal kırıklığı içindeyiz. Ilk celse de böyle bir kararın çıkmasını beklemiyorduk açıkçası. Bazen sözün bittiği yerdeyiz. Çocuğum psikolog tedavisi görüyor.Bizim de bütün düzenimiz bozuldu başta çocuğumun, benim. Mahkemede benim çocuğumun düştüğü durum içler acısı bir durum. Adaletin tecelli edeceğini ümit ederken maalesef hayal kırıklığı ile dönüyoruz. Karara itiraz edeceğiz avukatımızla beraber. Biz savcılığın da karara itiraz etmesini bekliyoruz” dedi.

        ÜST SINIRDAN CEZA İSTENMİŞTİ

        Ufuk Özüdoğru ilk celsede tahliye edildi. Türkiye'nin günlerce konuştuğu şiddet olayının ardından zanlı önce ‘ev hapsiyle’ serbest kalmış ardından tutuklanmıştı. Hafızalara kazınan o olayla ilgili savcılık iddianamesinde sanık Özüdoğru için 15 yıl 6 aya kadar hapis istemişti. Savcılık, şüphelinin suç işlemeyi alışkanlık haline getirdiğini de vurgulayarak ‘üst sınırdan’ cezalandırılmasını talep etmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa