Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Mehmet Ali Şahin: Kimse Türkiye ile oyun oynamasın AK Partili Şahin'den Süleyman Şah açıklaması

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılacak her hangi bir saldırı anında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 3 dakikada o müdahaleyi ortadan kaldıracak şekilde hazırlıklı olduğunu belirterek, "O nedenle herkes aklını başına alsın. Türkiye ile kimse oyun oynayamaz ve bedeli çok ağır olur" dedi.

        Şahin, memleketi Karabük'te Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Irak ve Suriye tezkeresi ile değerlendirmede bulunan Şahin, Irak ve Suriye'de meydana gelen olaylardan en çok zarar gören güvenlik sorunu yaşayan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

        Başka ülkelerin bu yaşanan olaylardan Türkiye kadar etkilenmediğini belirten Şahin, "O bakımdan ileride bizim karşımıza çıkacak her türlü sorunun çıkmadan veya çıkar çıkmaz önlemini alma bakımından bu tür bir tezkerenin meclisçe kabul edilerek hükümetimizin yetkilendirilmesi gerekiyordu. Çünkü daha önceden ön göremediğiniz bir takım gelişmeler olabilir. O bakımdan bütün bu gelişmeleri karşılayacak bir yetki yasasına hükümetimizin ihtiyacı vardı. TBMM AK Parti ve MHP vekillerinin oylarıyla hükümetimize bu yetkiyi vermiştir. Her 2 partinin milletvekili arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

        "CHP TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ DE DÜŞÜNSÜN"

        Tezkerenin kabulü ile hükümete verilen yetkiyi doğrusu kullanmayı arzu etmediklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: "Ama böyle bir mecburiyet karşısında kalırsak hükümetimiz orada meclisçe kendisine verilen tüm yetkileri kullanır, kullanmak durumundadır. Çünkü Türkiye'nin güvenliği, insanımızın güvenliği, devletimizin ve hükümetimizin öncelikli görevidir. O nedenle bunu hiç kimse yadırgamasın. Efendim bu Şam yönetimine karşı bir savaş ilanıdır diyor CHP. CHP Beşar Esad'ı düşündüğü kadar Türkiye'nin güvenliğini de düşünsün. Çünkü o Türkiye'de siyaset yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'li arkadaşlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır, Suriye vatandaşı değildirler. Biz hükümet olarak sadece ülkemizi, 77 milyon insanımızı, ülkemizin güvenliğini düşünüyoruz. O nedenle hiç kimse bu tezkereyi ve verilen yetkiyi başka yöne çekmesin.''

        Tezkere sonrası sürecin gelişmelere bağlı olduğunu ifade eden Şahin, "Çünkü şu anda bu yetkiyi hükümetimiz hemen şu an kullanacak değildir. Ortaya çıkacak gelişmelere göre kullanma amacıyla meclisten bu yetkiyi almıştır. İnşallah gelişmeler olumsuz yönde o bölgede cereyan etmez, olumlu yönde cereyan eder'' dedi.

        "TÜRKİYE İLE KİMSE OYUN OYNAYAMAZ, BEDELİ ÇOK AĞIR OLUR"

        Süleyman Şah Türbesi'ne olası bir saldırının yapılmasının sorulması üzerine Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Orası Türk toprağıdır. Dolayısıyla Süleyman Şah Türbesi'ne yapılacak her hangi bir tecavüz anında, müdahale anında 3 dakika içersinde Türk Silahlı Kuvvetleri o müdahaleyi ortadan kaldıracak şekilde hazırlıklıdır. O nedenle herkes aklını başına alsın. Türkiye ile kimse oyun oynayamaz ve bedeli çok ağır olur."

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa