Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan Haşim Kılıç' a sert tepki: Bu kadar nezaketin düşürüldüğünü görmedim

        HABERTURK.COM

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ardından Haşim Kılıç'a bir tepki de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi."AYM Başkanı’nın bu açıklamaları Türkiye’nin yeni muhalefeti olmuştur" diyen Bozdağ, "Ben Anayasa Başkanlarının açıklamalarını dinledim ama hiç bu kadar düzeyin düşürüldüğünü görmemiştim. AYM'ye böyle üslupla konuşmak uygun düşmemiştir. Emekliliği yaklaştığı için herhalde yeni arayışlar içerisinde" dedi.

        Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

        AYM Başkanı mahkemenin nezaketine yakışmayacak üslup içinde konuşmuştur. Siyasi polemiklerle dolu konuşma olmuştur. Gündemdeki tüm konuları siyasi aktör gibi cevaplandırmıştır. Siyasi konuşmaları AYM Başkanı değil siyasi partilerin temsilcileri yapmalıdır. Mahkemeler kararları ile konuşur. Bir mahkeme başkanı niyet okuyor insanları itham ediyorsa orada evrensel değerlere ve anayasaya uygun karar verilip verilmediği her zaman sorgulanır. Mahkeme başkanı niyet okumaz okumasına da izin vermez.

        AYM’yi kuran da kanun çıkaran da TBMM’dir. Kimse TBMM’nin üzerinde değildir. Millet iradesine sahip çıkmıştır bundan sonra da kararlılıkla sahip çıkacaktır. AYM’nin yasama, yürütme, adli ve idari görevi yoktur. Yargının tarafsız ve bağımsız olması demokrasimizin teminatıdır.

        AYM Başkanı’nın bu açıklamaları Türkiye’nin yeni muhalefeti olmuştur. Muhalefet partilerimiz için hayırlı olsun. İstifa çağrım yok kendi taktiridir. Ben Anayasa Başkanlarının açıklamalarını dinledim ama hiç bu kadar düzeyin düşürüldüğünü görmemiştim. AYM'ye böyle üslupla konuşmak uygun düşmemiştir. Emekliliği yaklaştığı için herhalde yeni arayışlar içerisinde.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa