Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Binbaşının yakılan raporu

        F tipi hücre sistemini protesto için Türkiye’nin dört bir yanındaki cezaevlerinde açlık grevlerinin yapıldığı günlerdi. İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nde 20 Ekim 2000’de başlatılan açlık grevi, 19 Kasım’da ölüm orucuna dönüştürüldü. 19 Aralık günü yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisi tarafından, aynı anda 20 cezaevinde operasyon gerçekleştirildi. 2’si asker, 30’u tutuklu 32 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı operasyonların resmi adı ‘Hayata Dönüş’tü.

        O tarihte yüzbaşı rütbesiyle Bayrampaşa Cezaevi’ndeki operasyonun koordinatörlüğünü yürüten Zeki Bingöl üstlenmişti.

        Binbaşı rütbesi alan Zeki Bingöl, 2002 yılında Büyükçekmece’de yürütülecek bir yolsuzluk operasyonunun başına geçmek üzere, asli görev yeri olan Ardahan İl Jandarma Komutanlığı’ndan İstanbul’a gönderildi.

        Daha sonra, ‘asrın yağması’ olarak tanımlanan soruşturma süresince, çok büyük engellerle karşılaştı. Yine de görevini tamamladı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tiftikçi’nin denetiminde yürütülen soruşturma kapsamında, birkaç belde belediye başkanına ve düşük rütbeli askere dava açıldı. Fakat, Zeki Bingöl’ün hazırladığı dosyaların adliyeden kaybolduğu söylendi ve o ‘asrın yağması’ hiç olmamış gibi davranıldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa