Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa polisi, özellikle kent meydanı ve civarında yaptıkları fuhuş pazarlığı nedeniyle trafiği aksatan hayat kadınları ile travestilere 72'şer lira "kabahat" cezası yazıyor.

        BURSA / AHT

        Bursa polisi, özellikle kent meydanı ve civarında yaptıkları fuhuş pazarlığı nedeniyle trafiği aksatan hayat kadınları ile travestilere 72'şer lira "kabahat" cezası yazıyor. Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre polis, son bir hafta içerisinde trafiği etkileyen 61 hayat kadını ile travestiye 4 bin 392 TL para ceza kesti.

        Bursa'da polis, fuhuşla mücadelede "Kabahatler Kanunu'na" dayanarak travesti ve hayat kadınlarına para cezası yazma uygulamasını sürdürüyor. Fuhuşu engellemeye çabalayan ekipler, özellikle Kent Meydanı ve civarında fuhuş pazarlığı yaparak yollarda tıkanmalara neden olan travesti ve hayat kadınlarına göz açtırmıyor. Bu nedenle yapılan uygulamalarda, 61 kadın ve travestiye trafiği aksattıkları için kişi başına 72 lira olmak üzere 4 bin lirayı aşan oranda ceza yazıldı.

        Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da geçtiğimliz günlerde muhtarlarla yaptığı toplantıda mahallelerinde fuhuş yapılmasından dert yanan muhtarlara "Ben de gezmeye çıkınca, bu tür görüntülere tanık oluyorum. Bunlar benim kanıma dokunuyor, ama iki taraf gönüllü olunca yapacak bir şey yok" diyerek tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa