Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem mesut yılmaz, Anneye son görev,

        Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz (87), Teşvikiye Camiisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze törenine siyaset, iş, sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

        Güzide Yılmaz için Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cami avlusunda Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz, oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, kardeşi Turgut ve eşi Claudia Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu aile üyeleri taziyeleri kabul etti. Cenaze namazı sırasında eski bakanlardan Hüsamettin Özkan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mesut Yılmaz ve Turgut Yılmaz ile en ön sırada saf tuttu.

        Ciner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Ciner Medya Grup Başkanı Kenan Tekdağ, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın da yer aldığı törene, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ensar Öğüt, eski bakanlar Hasan Gemici, Işın Çelebi, Yaşar Okuyan, Güneş Taner, Bahattin Yücel, Yüksel Yalova, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, işadamları Mustafa Koç, Yılmaz Ulusoy, Ahmet Nazif Zorlu, Cem Hakko, Erdoğan Demirören, sanatçılar Erol Evgin ve Perran Kutman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

        AZİZ YILDIRIM DA ÇELENK GÖNDERDİ

        Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım adına da çelenk gönderildiği dikkati çekti.

        TURGUT YILMAZ ANNESİNİN TABUTUNU OMUZLADI

        Cenaze töreninin ardından Mesut Yılmaz ve Turgut Yılmaz annelerini omuzlarında taşıdı. Turgut Yılmaz'ın ise cenaze arabasına kadar annesinin tabutunu omzunda taşıdı. Güzide Yılmaz'ın cenazesi daha sonra Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Güngör KARAKUŞ - AHT

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa