Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erbakan anıldı

        Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, ''Muhterem babam sadece konuşan, fikir üreten bir lider değildi. Gerçekten de merhum liderimiz sadece konuşmuyor, aynı zamanda yapıyor ve gerçekleştiriyordu'' dedi.

        ''Erbakan Haftası'' etkinlikleri kapsamında, SP Sivas İl Teşkilatı'nca 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen programa katılan Fatih Erbakan, babası merhum Necmettin Erbakan'ı anlattı.

        Babasının 40 senelik siyasi hayatının 15 senesini siyaset yasağıyla geçirdiğini belirten Erbakan, ''40 senelik siyasi hayatının neredeyse yarısı siyasi yasakla geçen dünyada hiçbir lidere rastlamanız mümkün değildir. Kurmuş olduğu 4 siyasi partinin 4'ü de kapatılmış, buna rağmen 5'incisini kurup yoluna devam etmiştir. Böylesine bir siyasi lidere dünyanın hiçbir yerinde rastlamak mümkün değildir'' diye konuştu.

        Necmettin Erbakan'ın, hayatının haksız suçlamalarla, savunmalarla, hapis cezalarıyla geçmesine rağmen yine de davasından vazgeçmediğini dile getiren Erbakan, şunları kaydetti:

        ''Kurmuş olduğu 4 partinin hepsi belli güçler tarafından bölünmek ve parçalanmak istenmiştir. Fakat kendisi bütün bu zorlukları, engellemeleri, bir 'ecir' vesilesi olarak gördüğü için, büyük bir sabır ve tevekkülle karşıladı. Bütün bu yapılanlar onu davasından vazgeçirmek, davasından taviz vermeye itmek şöyle dursun, onun azmini ve şevkini artırdı. Muhterem babam sadece konuşan, fikir üreten bir lider değildi. Gerçekten de merhum liderimiz sadece konuşmuyor, aynı zamanda yapıyor ve gerçekleştiriyordu. O, sadece teşhis ve tespit yapan bir insan değil, aynı zamanda tedaviyi de çözümü de ortaya koyan ve bu çözümü uygulayarak gösteren bir kimseydi. Onun fikirleri, zihniyeti, sadece seçim konuşmaları, sadece konferanslar, nutuklar ve sloganlar olarak kalmamıştı. Bizzat kendisi tarafından fiilen uygulanmış, hayata geçirilmiştir. Merhum liderimiz 'sadece uydu değil, lider ülke Türkiye' demekle kalmamış, aynı zamanda Kıbrıs Barış Harekatı'nı da gerçekleştirmiştir.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa