Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Toplu mezarın ortaya çıkacağından eminiz"

        BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, TBMM'de bir araştırma komisyonu kurulması halinde yüzlerce toplu mezarın ortaya çıkacağından emin olduklarını söyledi.

        Ata, partisinin bazı milletvekilleriyle Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Mutki'de ortaya çıkan mezarların ardından çevre illerde de toplu mezarlar bulunduğuna dair ciddi ihbarlar yapıldığını öne sürdü. Ata, konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması halinde, yüzlerce toplu mezarın ortaya çıkacağından emin olduklarını ifade etti.

        Kayıpların ailelerinin, teselli bulacak bir mezar taşlarının olmasını istediklerini söyleyen Ata, ancak hükümetin bu konuda ilgisiz bir tutum sergilediğini iddia etti.

        Toplu mezarlara ilişkin devlet arşivlerinin açılması, dönemin yöneticilerinin, görgü tanıklarının ifadelerine başvurulması ve toplu mezarların açılarak etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini anlatan Ata, ''Dün o insanları vahşice öldürüp toplu olarak gömen zihniyetle bugün bu toplu mezarların açığa çıkmasını engelleyen zihniyet aynıdır'' dedi.

        Ata, mezarlardan çıkacak kemiklerin teşhisi için ayrıca bir DNA bankası kurulması gerektiğini savundu.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa