Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Onur Yaser Can'ın intiharında polis tutanakları değiştirmiş | Son dakika haberleri
        • 11

          "Akabinde bu adaletsiz uygulamaya karşı eşimi de kaybettim. Bu nedenle dosyanın sadece basit bir sahtecilik davası olarak görülmesi yanlıştır. Bu bir işkence davasıdır. Mimar olacak olan oğlumun kaybı sadece benim kaybım değil, aynı zamanda ülkenin kaybıdır. Oğlumu ölüme adım adım sürüklediler. Hepimizin vebali var bunda. Bu adaletsizliği gördüğü için eşim canına kıydı. Bu olay hakkındaki incelemeler genişletilmedir" diye konuştu.

        • 12

          Onur Yaser Can'ın kız kardeşi Ezgi Sevgi Can ise ağabeyinin ölümüne sebebiyet veren, bundan sorumlu olan, özellikle FETÖ'de ağabey konumunda olan kişilerin davaya dahil edilmesini istedi.

        • 13

          Ezgi Can, "Mahkemenizin insanlık suçu olan işkenceyi görmezden gelmemesini istiyoruz" dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Can ailesi avukatlarının, İnsan Hakları Vakfı'ndan alacakları mütalaayı dosyaya sunmaları için süre vererek duruşmayı 1 Şubat 2017 tarihine erteledi.

        • 14

          Sanık polisler ilk yargılamada 2 yıl 6 ay hapse çarptırılmışlardı.

        • 15

          İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları öne sürülen polis memurları Salih Bahar ile Soner Gündoğdu hakkında 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istemişti.

        • 16

          Yargılamayı yapan İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 2 polis memurunun 2 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmalarına karar vermişti.

        • 17

          Yerel mahkemenin bu kararı Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından usulden bozularak tekrar İstanbul 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Oğlunun ölümünün ardından bir süre psikolojik destek gören Onur Yaser Can'ın annesi Hatice Can, 2 Mart 2014 tarihinde intihar etmişti.

          İHA

        • 18
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa