Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yarbay Ali Tatar'ın intiharına neden olan eski savcı Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan gözaltına alındı

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı verilen Yargıtay üyelerinden Süleyman Pehlivan'ın firarı, İzmir'de sona erdi. Kentte bulunduğuni öğrenen polisin operasyonlarını sıklaştırması üzerine Süleyman Pehlivan, teslim oldu.

        Amirallere suikast soruşturması sırasında Deniz Yarbay Ali Tatar'ın intiharına neden olan ikinci ifade çağrısını çıkartan dönemin özel yetkili savcısı olan, ardından Yargıtay üyeliğine seçilen Süleyman Pehlivan hakkında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gözaltı kararı çıkartıldı. Yakalanması istenen 14 Yargıtay üyesinden biri olan Süleyman Pehlivan, kararı duyduktan sonra firara etti.

        Bir süre önce İzmir'de bulunduğu istihbaratı alınan Süleyman Pehlivan'ın yakalanması için polis art arda operasyonla başladı. Polisin gidebileceği tüm adreslerde önlem almasından sonra Yargıtay 19'uncu Ceza Dairesi üyesi Süleyman Pehlivan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gidip teslim oldu. Süleyman Pehlivan'ın işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye gönderileceği açıklandı.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa