Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eşi Hasan Karabulut'u öldüren Çilem Doğan: Özgecan'ı suçlayarak beni dövmeye kalkıştı
        • 1

          Çilem Karabulut'un, kendisini dövdüğü ve fuhuşa zorladığı iddiasıyla öldürdüğü eşi Hasan Karabulut'un ailesi, mahkemeye başvurarak Çilem Karabulut'un serbest bırakılmasına itiraz etti. (DHA)

        • 2

          Beycan ÜÇKARDEŞ/GAZETE HABERTÜRK

          Adana’da, geçen yıl 8 Temmuz’da Çilem Doğan (24), adam yaralama ve uyuşturucu gibi suçlardan 19 kaydı bulunan ve 9 kez koruma kararı aldırdığı eşi Hasan Karabulut’u (33) kendisine şiddet uyguladığı ve fuhuşa sürüklemek istediği gerekçesiyle tabancayla vurarak öldürdü.

        • 3

          Çilem bu cinayetin ardından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukatının başvurusu üzerine önceki akşam 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan Çilem, Adana’da evindeki ilk gece hiç uyumadı.

        • 4

          348 gün sonra serbest kalan Doğan, 2.5 yaşındaki kızı M.’yi bir an olsun kucağından indirmezken sabaha kadar ailesi ve akrabalarıyla mutluluğunu paylaştı.

        • 5

          ‘BEN KATİL DEĞİLİM’

          Kendisine başından beri destek olan kadın örgütlerine ve kadınlara teşekkür eden Çilem Doğan, “Yoğun ziyaretçi akını ile karşılaştım. Yaşadıklarımıza inanamıyorum, çok mutluyum. Başından beri bu davayı en çok kadınlar takip etti.

        • 6

          Bunun tahliye edilmemde etkili olduğunu hissettim. Kadına şiddet söz konusu olunca, sesimiz her yere ulaşınca; açıkçası biz kamunun bir parçası olduk.

        • 7

          Şiddet söz konusuydu ve şiddet mağduru olarak herkesin bizim yanımızda yer aldığını görmemiz bizim için onur ve şerefti. Benim davam meşru müdafaanın kesin olduğu bir dava.

        • 8

          Yargıtay’da beraat edeceğime inanıyorum” dedi. “Katil miyim?” diye kendisini hiç sorgulamadığını söyleyen Doğan, “Hiçbir zaman kendimi katil miyim diye yoklamadım.

        • 9

          Çünkü ben her gün ölüyordum. Çünkü ben katil değilim. Çünkü ben her gün katilin koynunda uyuyordum” diye konuştu.
          Avukatı İsa Ayanoğlu da Çilem’in kızlık soyadını kullanmak için Nüfus Müdürlüğü’ne birkaç gün içinde dilekçe vereceğini söyledi.

        • 10

          ‘ÖZGECAN’I SUÇLAYIP DÖVMEYE KALKIŞTI’

          Doğan, Özgecan Arslan için düzenlenen yürüyüşlere o dönem gördüğü şiddet nedeniyle katılamadığını belirterek “O cani adam Özgecan’ı suçlayarak beni dövmeye kalkıştı.

        • 11

          Özgecan’ı öldürenler kendi cinsiyetinde olduğu için o bakış açısıyla bana hakaret ediyordu. Keşke Özgecan’ın da eline bir şey geçseydi de bugün yaşasaydı. Benim durumum da o gün öyleydi.

        • 12

          Silah patlamasaydı ben de o gün can verecektim. O gün hayatı, yaşamı kazandım. Artık dört duvar arasında şiddete maruz kalmış, sesini duyuramamış kadınların elinden tutacağız. Kadınlar artık ölmesin, kirpiğimiz yere düşmesin diye mücadele edeceğiz” diye konuştu.

        • 13

          348 GÜN SONRA GELEN ÖZGÜRLÜK

          Çilem Karabulut, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 Haziran'da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        • 14

          Genç kadının avukatı İsa Ayanoğlu, müvekkillinin 2.5 yaşında anne şefkatine, bakımına muhtaç bir kızının bulunması, kaçma şüphesinin bulunmaması, tüm bunları değerlendirerek ileride suç vasfının değişme ve Yargıtay tarafından verilen bu mahkumiyet kararının da bozulma ihtimalini de ortaya koyarak, aynı mahkemeden Karabulut'un tahliyesini istedi.

        • 15

          İtirazı değerlendiren mahkeme, genç kadının adli kontrol tedbiri ve 50 bin liralık nakdi kefaletle tahliyesine karar verdi.

        • 16

          İşlemleri yaptıran baba Yusuf Doğan ve Av. İsa Ayanoğlu, Çilem Karabulut'un tutuklu bulunduğu Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki Tarsus C Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na giderek tahliye işlemlerini yaptı.

        • 17

          SABAHA KADAR UYUMADI

          Çilem Karabulut, ailesi ile birlikte Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki baba evine dün akşam saatlerinde ulaştı. 2 katlı çevresinde güvenlik kameraları olan evde yakınları tarafından karşılanan genç kadın, hasretini çektiği 2.5 yaşındaki kızı Mira ile sarmaş dolaş oldu.

        • 18

          348 gün sonra özgürce kızına sarıldı öptü, kucağından bir dakika bile indirmedi. Zaman zaman da sevinç gözyaşları döküp mutluluğunu paylaşan dostlarıyla hasret gidererek sabaha kadar uyuyamadı. Komşu ve akrabalarının evden ayrılmasının ardından sabah saat 09.00 sıralarında yatağına girip uyudu.

        • 19

          TİŞÖRTÜN HİKAYESİNİ ANLATTI

          Adliyiye sevk edilirken üzerinde İngilizce, "Sevgili geçmiş bütün dersler için teşekkürler Sevgili Gelecek ben hazırım" yazılı giydiği tişörtün tamamen bir tesadüf olduğunu ifade eden Karabulut, "Tişört gerçekten tesadüf. Olay kıyafetimi teslim etmek zorundaydım. Terledim, yorulmuştum.

        • 20

          Üzerimde bir kapri ve tişört vardı. Uygun değildim, savcının hakimin karşısına çıkacak şekilde. Olay kıyafetlerini teslim etmek zorunda olduğum için aileme anneme haber gönderdim, kıyafet istedim. Annem, polislerin yardımıyla bir mağazadan 5 liralık bir tişört alıyor. Annemin okur yazarlığı yok zaten. Tişörtü ve bir eşofman altı getirdi, bunları giydim.

        • 21

          Adli Tıp Kurumu'nun önünde basını gördüm, herkes gülümsüyordu. Yanımdaki polisler üzerimde ne yazdığını bilip bilmediğimi sordu. Ben o an hayatta kalmanın sevincini mi yoksa çocuğumun babasının ölmesine üzeleyim bilemiyordum. Tişörtte ne yazdığını bilmiyordum. Ben İngilizce bilmiyorum. Sadece "I am" yazıyor, liseden kalma bilgimle bunun ben anlamına geldiğini biliyorum.

        • 22

          Tişörte bakıp gülümsüyorlar, ben de onlara gülümsedim. Tişörtün üzerinde ne yazdığını hala bilmiyordum. Cezaevine girdiğimde arkadaşlar tişörtü sordular, güldüler. Ne var diye sordum tişörtte. İngilizce çevirisini bana söylediler. O an çok kötü oldum, çünkü tasarlayarak giymişim, öldürmüşüm gibi değerlendirilebilirdi. Çok korktum. Sonraki sabah babam cezaevine görüşe geldi, ben de emanete teslim edip tişörtü babamla gönderdim" dedi. AJANSLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa